Ezt az ukrán várost akarják legjobban az oroszok a brit hírszerzés szerint

2022. december 03. 10:35

A britek szerint meglepően sok katonai erőfeszítést ölnek bele az oroszok, hogy elfoglalják a donyecki települést.

2022. december 03. 10:35
null

A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország valószínűleg a donyecki Bahmut városának bekerítését tervezi észak és dél felé történő taktikai előrenyomulással. A britek közleménye szerint az oroszok nagy mértékű katonai erőfeszítést fejtenek ki a város körüli régióban, 2022 augusztusa óta az orosz előrenyomulási törekvések első számú célpontja Bahmut. 

„A város elfoglalásának korlátozott hadműveleti értéke lenne, de potenciálisan lehetővé teheti Oroszország számára Kramatorszk és Szlovjanszk fenyegetését” – érvelnek a britek.

Reális a lehetősége annak, hogy Bahmut elfoglalása elsősorban szimbolikus, politikai céllá vált Oroszország számára”

– fogalmaznak.

Nyitóképen: Ukrán katonák ágyúznak Bahmutnál. Fotó: Bulent Kilic / AFP 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. december 03. 18:01
Nem azért akarják elfoglalni mert presztizs, hanem azért mert ezzel elvágják az ukránokat igen fontos utánpótlási lehetőségetől. Ez a brit hirszerzés az idióta hazugságaival kifejezetten zavaró. Etethetik rendesen ezek az angolokat. Ez viszont az orosz hírekből van: "Az LPR hírszerzése ma arról számolt be, hogy az ukrán parancsnokság előkészítette a evakuálást Artemovszkból. Ez azt jelenti, hogy már az ukrán fegyveres erők katonai vezetése is tisztában van azzal, hogy a város felszabadul az orosz hadsereg támadása alatt. "
Brandon the great Negro
2022. december 03. 13:45
Mit mondasz kik szerint, brit tudósok?
Ehetős Odó
2022. december 03. 13:29
Valamelyik nap a budai alsó rakparton autóztam végig. Nagyon csodálkoztam, hogy az ukrán nagykövetség még nem tiltakozott, hogy ott áll a part mellett az A38 hajó. Hogy képzelik ezek a putyinpincsi magyariak, hogy még mindig A38 és nem B38...?
Namond
2022. december 03. 12:43
Aha, "Ne a szavaimat figyeljék, a tetteimet nézzék."- by ŐSZIG (őszinte szavak ismeretlen gondolkodótól).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!