Terrortámadás Athénban

2009. december 28. 10:41

Valószínüleg náci anarchisták robbantottak.

2009. december 28. 10:41

Nagy erejű pokolgép robbant Athénban vasárnap éjszaka egy magánbiztosító társaság épülete előtt - közölte a helyi rendőrség. A detonáció senkit sem sebesített meg, viszont tetemes anyagi károkat okozott. Az időzítő szerkezettel ellátott pokolgép felrobbantása előtt negyedórával egy ismeretlen telefonáló figyelmeztette az Elefterotípia című lap szerkesztőségét a merényletre.

A robbantás nem csak a biztosító épületét, hanem több környező házat is súlyosan megrongált. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a robbantást, de a rendőrség gyanúja szerint a szélsőbalos csoportok valamelyike állhat a merénylet mögött. Ezek a szervezetek már a múltban is végrehajtottak robbantásos merényleteket közintézmények, külképviseletek, bankok, autószalonok ellen.

A nyomozás menetéről kiszivárogtatott értesülések szerint a hatóságok leginkább a Forradalmi Harc (EA) nevű anarchista csoportra gyanakszanak. Ez a szervezet 2003-ban kezdte meg a tevékenységét, és azóta több mint egytucatnyi pokolgépes merényletet követett el Athénban. Az EA neve szerepel az Európai Unió terrorszervezeteket nyilvántartó listáján.

Megtámadtak egy biztosítót Athénban (Népszava)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2009. december 28. 19:56
Végre ezt is megértük: a rendőrség szélsőbalos csoportot gyanit a robbantásban, akiket a Népszava náci anarchistáknak nevez. Eddig is erről beszéltem: a robbantásokat és zürzavart baloldaliak csinálják, nevezzük Őket nácinak! 2006-ban is - a békés ünneplőkre támadást vezénylőket Gestapo módszerrel vádoltam!
de ki az a Gyurcsányi?
2009. december 28. 14:14
náci is és anarchista is egyszerre? az meg milyen állatfaj?
blogen
2009. december 28. 11:43
Ez olyan szép, amikor a szoci pártlap nem írhatja le, hogy szutyok anarchista szélsőbalosok nyílt harcban állnak a kapitalizmus erőivel, így aztán az egyetlen általuk ismert hárító technikával lenácizzák őket. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!