Lecsukják a papot, aki elállta egy abortuszklinika bejáratát

2023. január 26. 13:00

Szent István Intézet
Facebook
Mindenki számára nyilvánvalóvá válhat a rendkívül durva kettős mérce, amelyet a keresztényekkel szemben támasztanak.

„Bűnösnek találta a bíróság és letöltendő börtönbüntetésre ítélte Fidelis Moscinski ferences atyát, aki tavaly júliusban egy New York-i Planned Parenthood abortuszklinikának működését kísérelte oly módon megpuccsolni, hogy leláncolta, lelakatolta leragasztotta annak bejáratát.

»A vádlott megpróbálta megakadályozni, hogy a nők hozzáférjenek a létfontosságú reprodukciós és terhességi szolgáltatásokhoz való törvényes jogukhoz« – közölte Breon Peace, az Egyesült Államok ügyésze 2022. szeptember 29-én, miután Moscinski ellen vádat emeltek. Külön fel kell hívni a figyelmet, hogy az ügyészség az abortuszt alapvetően egy létfontosságú szolgáltatásnak állítja be.

A ferences atyát az úgynevezett FACE Act, vagyis a klinikai bejáratokhoz való szabad hozzáférésről szóló törvény értelmében találták bűnösnek.

Fidelis testvér erről úgy nyilatkozott: »Most képzelje el, ha ön is egyike lett volna azoknak a gyerekeknek, akiket aznap kivégeztek volna. Nem akarta volna, hogy minden lehetséges erőfeszítést megtegyünk az ön életének megmentése érdekében?

Közben meg azt mondani, hogy ezzel túl messzire mentem az egyszerűen csak azt jelenti, hogy 'nos, egyes életek valójában kevésbé értékesek, mint másoké; egy bizonyos pontig elmehetünk, a többieket aztán hagyhatjuk meghalni'«.

Fidelis Moscinski mellett azonban az Egyesült Államok nagynevű életvédői is felszólaltak. Michele Sterlace – a Feminists Choosing Life of New York ügyvezető igazgatója – egyszerűen csak igazságtalannak nevezte az atyát elítélő törvényt és felvetette a törvénymódosítás lehetőségét.

»Amikor Fidelis atya leláncolta a Planned Parenthood abortuszközpont kapuját, egy teljesen helyénvaló tettet hajtott végre válaszul az ártatlan emberek kiirtására« – tette hozzá Michele Sterlace.

Amit az atya tett, az a szekularizált szemlélődő számára nem több, mint aktivizmus. Viszont, ha megnézzük ennek a tettnek, ennek a fajta aktivizmusnak a társadalmi és politikai elfogadottságát, és megnézzük például a gyilkos, templomgyalázó és utcákat felforgató Black Lives Matter-mozgalmat, alighanem mindenki számára nyilvánvalóvá válhat a rendkívül durva kettős mérce, amelyet a keresztényekkel szemben támasztanak.

Fidelis Moscinski egyébként nem először fog ülni börtönben. Legutóbb a »vörös rózsás« akciója miatt csukták le. Életvédő társaival egy időben abortuszklinikák váróiban beszélgetett az ott gyülekező várandós nőkkel, akiknek egy-egy szál rózsát nyújtott át, némi életvédelemről szóló olvasmány kíséretében.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a céget támogatta anyagilag Botmixer. Lehet, hogy nem a saját pénzéből, hanem a korrupciósból.

Szerinted a pedofilság nem rendőri kérdés?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés