Perintfalvi egykor katolikus teológus volt, de azóta sok elgurult gyógyszer lefolyt a Dunán

2022. december 16. 12:10

Johannes Thezeroth
Facebook
Valaki bekóstolja kissé közéletice, erre ő úgy reagál, mintha legalábbis HIMARS-rakétákat hajigáltak volna a frissen mázolt originált grazi oberlippe-jére.

„Perintfalvi egykor katolikus teológus volt, de azóta, sejehaj, (innentől slam poetry) sok elgurult gyógyszer lefolyt a Dunnán, vagy hogy is van ez a mondás rendesen, nade mindegy is, szóval adott ponton köhögni-harákolni kezdett az Úr Jézus a szíve mélyén, sérültet jelentett a szezon közepén meg ilyenek, történt vele valami _nagyon fura_, a Ritával mármint, és ez a fura csak fokozódott - olykor, valljuk be, föl is habzott kicsit, meg hát kibolyhosodott a szélén, biztos ami biztos alapon, úgyhogy már nem volt sem szép, se vonzó, hiszen láttuk, a külsejére nézve nem volt ékes, mostanra meg egészen odáig fajultunk, hogy teljesen konkrétan

alig lehet megkülönböztetni őtet a Balassa utcai vezénylő tábornokoktól.

 

Szexuális ragadozók az egyházban: nagy bajok vannak Perintfalvi Rita könyvével

Mert – kérdem én – mennyire normális dolog az vajon, hogy valaki (a Rivafinoli, áldassék a neve!) bekóstolja kissé közéletice, épp csak súrolja a bőrét a kiálló részeknél, ebszjölűtli semmi extra, erre ő úgy reagál, mintha legalábbis HIMARS-rakétákat hajigáltak volna a frissen mázolt originált grazi oberlippe-jére.

Aztán mindezt a Kalligram Kiadó (!) leszemlézi, hab a torkán. Egyetértőleg, gondolom, hiszen ők adták ki Rita könyvét, ugyanis nemcsak szépirodalommal foglalkoznak a világnak azon a tájékán, hanem egyéb igényes szövegekkel is, 

a porlasztott naposcsibetollal dúsan (két rétegben) leplezett egyházgyalázás

például úgyszintén igen fontos számukra, de elkalandoztam kicsit, igazából ez már egy másik történet (nem, valójában nem más, hanem tök ugyanaz, csak hát mindjárt lefő a kávé, ha felteszem, menni kell).” 

Nem, kedves Telex, még Orbán Viktor se köteles szájkaratézni veletek a hajnali szentmise után

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rita túltolta. Szerintem kissé már túljátssza a szerepét, ez még a legelvakultabb Perintfalvi-híveknek sem tetszhet annyira.

Ne becsüld alá a baloldali vérszimpatizánsokat.

Ó, baloldalon hány kommandóakció volt az írói álneven publikálók ellen. A doxing tipikusan baloldai módszer.

Egyébként igaza van a Facebook poszt szerzőjének. Annak is már jó pár éve, hogy Szilvay összeszedte Perintfalvi reakcióit a különféle kritikákra. Nos, leginkább csiki-csukira hasonlított, ha a másik fél egyháztól jött, akkor nem volt vitaképes, mert nem volt szociológus végzettsége (vagy mi, már nem emlékszem pontosan), ha meg olyan végzettséggel rendelkezett, akkor meg azért nem volt vitaképes, mert nem volt teológus diplomája. Újságíró meg eleve hülye volt, mert neki egyikből sem volt végzettsége. Azaz semmilyen vitába nem volt hajlandó belemenni, nettó személyeskedés volt a reakciója bármilyen párbeszédre tett kísérletre.
Egyébként ismerősöm mondta ezt régen nagyon jól, hogy amikor valaki nem akar belemenni egy vitába azzal a felkiáltással, hogy ő ezen a szakterületen szakember (sic), akkor csak ennyit kell mondani, hogy így igaz, akkor most megkérem, hogy magyarázza el a dolgokat - aki tényleg ismer és ért is egy szakterületet, az képes összegezni és laikusnak elmagyarázni a dolgokat. Aki erre nem hajlandó - annál ez csak a kifogás volt.

Amit egyszerűen eretnekségként lehet leírni, azt a szerző vitriolos-irodalmi stílusban fogalmazza meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés