Ez az ostoba hülye ember óriási benzinhiányt idézett elő

2022. december 7. 15:50

Bartus László
Amerikai Népszava
Alapjogokat sért és törvénytelen, hogy Orbán „extraprofitnak” minősít minden olyan bevételt, amit jónak ítél meg, és az állam nevében elveszi a hasznot a tulajdonostól.

„Az egészen biztos, hogy alapjogokat sért és törvénytelen, hogy Orbán az »igazságosság« nevében »extraprofitnak« minősít minden olyan bevételt, amit jónak ítél meg, és az állam nevében elveszi a hasznot a tulajdonostól. Kivétel saját családja, a strómanjai, az oligarchái, akiknek többsége a legnagyobb »extraprofitot« produkálja, nem termelő munkával, hanem a közpénzek ellopásával. Azt már nem is mondjuk, hogy Orbán ezzel megint a nép legrosszabb tulajdonságait erősíti fel (mint minden fasiszta rendszer, amely maga is e tulajdonságokkal rendelkezik), például az irigységet.

Ez az ostoba hülye ember óriási benzinhiányt és káoszt idézett elő a korábbi populista intézkedésével, a hatósági árak bevezetésével, s amikor az élet az unortodoxiából visszakényszeríti a valóság talajára (mert ha nem, egy hét múlva a teljes benzinhiányban elvágták volna a torkát), akkor máris egy újabb populista, hazug, képmutató és törvénytelen intézkedéssel rombolja a gazdaságot és az üzemanyagellátási iparágát: bejelentette ez a vadbarom, hogy a piaci árakból keletkező »extraprofitot« elveszi a MOL-tól, és a rezsivédelmi alapba irányítja. Ez ám a jogbiztonság, a jogállam.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem nevezzétek át a mandit AmerikaiNepszava,hu-ra, mert mostanában nem tudom úgy kinyitni ezt az oldalt, hogy ne ennek az agyhalott síkhülye Bartosnak a pofája nézzen vissza rám. Nagyon jól összeszeditek a legalját, csak vagyunk páran, akiknek ez már kezd kicsit sok lenni.

BARTUS LÁSZLÓ a vadbarom úgy tesz mintha nem tudná, hogy még Amerikában is van extraprofit adó.

Az angolul „windfall taxnek" nevezett extraprofitadó története több mint száz évre nyúlik vissza. Ez a rendkívüli adófajta az Egyesült Államokban és Európa nagy részén is elfogadott válságkezelő eszköz, amely növeli az állami bevételeket és ösztönzi a beruházásokat.
A windfall tax, amit talán széljárásadóként lehetne lefordítani. Ez azért is kifejező, mert a széljárás szerencse dolga és a kedvező széljárás nagyon fel tud gyorsítani mondjuk egy hajót, miközben annak legénysége nem tudja ezt befolyásolni, csupán kihasználja a kedvező körülményeket.

Legalábbis egyes cikkekhez nem szólnánk hozzá.

Miért? Van benzinhiány? Egyetlen autót se láttam benzinért sorba állni ma este, a fél városon keresztülhajtva.

Az időhatározókat sem ismered? Köszönd a másodikos tanító nénidnek, aki sztrájkolt és nem téged tanított róluk. A ma mikor jelenti azt, hogy tegnap?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés