Scholz józanságra inti Brüsszelt Magyarországgal kapcsolatban

2022. december 06. 21:57

Az Európai Unióban teljes megalapozottsággal kell döntést hozni a magyar helyzetről – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden azzal kapcsolatban, hogy több EU-tagállam, köztük Németország arra kérte az Európai Bizottságot: frissítse fel korábbi értékelését a jogállamisági mechanizmussal összefüggésben.

2022. december 06. 21:57
null

Scholz az EU-tagállamok és a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfői tiranai találkozóját követő sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva arról beszélt: nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy Magyarországon jelenleg is születnek döntések az uniós elvárásokkal kapcsolatban.

– tette hozzá a német kancellár.

Varga Mihály pénzügyminiszter előzőleg Brüsszelben úgy fogalmazott, több tagország jelezte, hogy szükség lenne egy objektív értékelésre, amelyek figyelembe veszik a magyar kormány által november 19. után tett lépéseket.

– mutatott rá a tárcavezető, kifejezve reményét, hogy az uniós végrehajtó testület tárgyilagosabb minősítéssel zárja majd le a folyamatot.

(MTI)

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota
2022. december 08. 04:25
Némá' hogyan lehet egy eu-s vezetőnek ennyi gógyija? Rájött, hogy ha a feltételek teljesülnek, akkor módosítani kellene a véleményeket, feltételeket? Ez má' döfi, ezek vezetnek egész országokat...
Házam Hazája
2022. december 07. 18:36
Érik a szőlő, hajlik a vessző, ....
formaegy
2022. december 07. 10:22
Az EP és az EB magasról tesz a tényekre. A magyar hazaáruló banda nyálát csurgatják hol Tavares szájából, hol Szar-genny-tini szájából, hol Ujhelyi, Cseh, Gyurcsányné szájából. Mindenki tudja, hogy itt nem lesznek elismert tények, csak a megszokott hazugsághalmazok, mert egy a cél, kormánypuccsot végrehajtani, hogy a hazaáruló, M.o.-ot a nyugati náciknak eladó mocskokat tegyék kormányra. Ez nem Ukrajna! A magyar ember, a magyar föld nem eladó, és a magyar ember nem felejt! Már megtanulhatták volna a 4x 2/3 ismeretében, de főleg azután az aljas választásokba való beavatkozásuk után amikor is jól pofán lettek vágva 2/3-dal! Ami pedig Macron és Scholz nyilatkozatait illeti - legyen az bárminek a hozadéka - köszönjük.
Almassy
2022. december 07. 08:55
Scholz még szeretne egy darabig kancellár maradni. Ez történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik