Lett a baloldalnak egy 12. adományozója is – Öt dollár érkezett Korányiék amerikai számlájára

2022. november 27. 17:40
A Megafon jóvoltából kiderült: nem akadt be a számláló, ráadásul úgy tűnik, teljesen kamu adatokkal is lehet pénzt küldeni.

Deák Dániel elemző beszámolt arról a Facebook-oldalán, hogy érkezett egy újabb adomány az Action for Democracy gyűjtéséhez, így már 11-ről 12-re emelkedett a számláló.

Így ha a lebukásukra azzal a magyarázattal reagálnának, hogy csak beakadt a számláló, akkor ne is próbálkozzanak, az is csak egy újabb gyorsan cáfolható hazugság lenne!”

– írta az elemző a Facebook-oldalán.

Fotó: Facebook

Közben kiderült, hogy Filep Dávid megafonos influenszer küldött 5 dollárt a baloldalnak, hogy kipróbálja, beakadt-e a számláló. Talán rosszabb hír, hogy Filepnek sikerült teljesen kamu adatokkal is adományoznia.

Márki-Zay szerint tízezrek adták össze az amerikai pénzt, közben csak 11 adományozót lehet azonosítani Korányiék honlapján

Frissítés, 2022. november 28. 13:20: 

Cikkünk megjelenését követően Korányi Dávid a Telexen reagált a videóban elhangzó állításokra. Az AfD vezetője szerint január óta „többezres nagyságrendű” támogató állt a szervezet mögé. „A nagy leleplezésként tálalt screenshot a több százból egyetlen kampány egy kiragadott pillanatban való állapotát mutatja csak, semmit nem mond az összképről” – állítja. 

Azt azonban a Telex is elismeri, hogy azon a (még ma is elérhető) oldalon, amelyet Rákay a videóban bemutatott, valóban nem kellett megadni útlevélszámot. Ezzel kapcsolatban Korányi azt nyilatkozta a lapnak, hogy a magyar, útlevélszámot kérő donációs oldal a régi honlapon működött, és az már nem elérhető április óta. Azt ígérte, hogy a szervezet informatikusai előkeresik a tavaszi verziót. Az AfD első embere azt hangsúlyozta; „nincs olyan törvényi előírás, amely alapján ellenőrizniük kellene a támogatók állampolgárságát. Ez csak egy extra gesztus volt a részükről, hogy megelőzzék a támadásokat, ami „»hiú ábrándnak bizonyult«”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rossz hírem van: ebbiony leleplezés.

Segítek: a "leleplezés" azt jelenti, hogy valami, ami korábban titkos információ volt, kiderül. Itt pl. az derült ki, hogy Márky-Zay kampánya Amerikában 11 embert érdekelt annyira, hogy 3 milliárdot összedobjanak rá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés