Így telepedtek rá a baloldali politikusok a tanártüntetésre

2022. október 5. 14:17
Jámbor András „moszkvaterezett”, Fekete-Győr a választói korhatár csökkentését vízionálja, és természetesen Karácsony Gergely is szolidarít.

Korábban beszámoltunk róla, hogy szerdán országszerte demonstráció zajlik a tanárokért. A tanárok mellett a szülők is terveznek akciókat, így szeretnének szolidaritást vállalni a pedagógusokkal. Arról is írtunk, hogy egy kőbányai tanár tiltakozásul széttépte egynapi fizetését.

Közben a Pedagógusok Szakszervezete is bejelentkezett: novemberre „demokráciaórákat” ígér a szervezet. Mint mondták, ki fognak dolgozni alsósok, felsősök és középiskolások számára egy konkrét óravázlatot, amit meg lehet majd tartani egy-két órában.

Összefoglalónk

Ahogyan arra számítani lehetett a baloldali politikusok sem hagyták ki az eseményt. Fekete-Győr András a tüntetés hatása alatt azonnal a választói korhatár csökkentését követeli Facebook-oldalán. Mint írja„Elnézve a mai utcákat, címlapokat, szerintem ideje az ellenzék egyik legfontosabb programpontjává tenni a választói korhatár minimum 16 évre csökkentését”.

Forrás: Facebook

Jámbor András már korán reggel jelentkezett, valószinűleg ennek tudható be, hogy Széll Kálmán helyett Moszkva teret posztolt. „Moszkva tértől a Keletiig vastagon áll a tanárok, a diákok és a szülők élőlánca! Még a BKV busz is dudál!” – lelkesedett a képviselő.

Forrás: Facebook

Jakab Péter már a parlament előtt. Ahogy a korábbi Jobbik-elnök írja: „Most még üres. Estére töltsük meg. Maradunk a tanárok pártján!”.

Forrás: Facebook

A főpolgármester is szolidarít Facebook-oldalán. „Tanárok nélkül nincs jövő! Budapest a tanárokkal van”írja Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook

„Tanárok nélkül nincs jövő! Veletek vagyunk!” – hangoztatja Facebook-oldalán Kunhalmi Ágnes.

Forrás: Facebook

Gréczy Zsolt is feltűnt a Szent László Gimnázium előtt:

Forrás: Facebook

A Momentum elnöke is a tanárokkal tartott szerdán. „Újabb reggel, újabb tüntetés. Együtt a pedagógusokkal és a diákokkal a jövőnkért” – írja közösségi oldalán Gelencsér Ferenc. A lila képviselő Orosz Annával fotózkodott:

Forrás: Facebook

Nyitókép: Facebook

Összesen 309 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tanároknak példát kell mutatni. A polgári engedetlenség milyen példa?

Itt az a tragédia, h. ez a társaság akkor sem tudna jobban dolgozni, ha történetesen jobban keresne. A kimenet siralmas.

Anyám és apám még magas szintű tudást kapott a gimnáziumban. Apám a Bólyai Reálba, anyám a Szilágyiba járt.

Még mi is sok mindent megtanultunk, a tanáraink zöme a Horthy korszak képzettje volt és ilyesmiben eléggé elitisták voltak.

A gyerekeimnél azt láttam, h. a nívó süllyed. Az is kínos, h. a politikát bevitték a tanárok az iskolákba. A 16 éves választói korhatár egy rossz vicc, méltó a hangoztatójához.

Akkor még nem dk-s volt a szakszervezet.

Nyilván emelni kéne, és alaposan, de jobb lenne valami teljesítményhez kötött emelés.

Amennyire örültem az orvosokénak, és nagyon kellett az is, nem tetszett, h. sem a munka nehézségi fokához, sem a teljesítményhez nem volt köze. Így volt a legegyszerűbb, de változatlanul probléma van a műtéti szakmákban. Nem igazán lehet bírni a sok ügyeletet sem.

Amikor a renitens gyerekeket a tanár nem fegyelmezheti meg, amikor a szülők fenyegetik meg, akkor az ellenzék miért nem áll a tanárok, a normalitás mellé? Miért hagyják, hogy jogvédők keverjék a szart?

Hát, akkor most már csak az emelés van hátra, de mint semmi másról, erről sem én döntök.

Remélem, lesz miből.

Arra gondolok, amikor a következetesen renitens gyereket a tanár a többiek érdekében nem távolíthatja el az osztályból. Mert rasszizmus, mert szegregáció - de az kinek jut eszébe, hogy adott esetben ez csak rontja a pálya vonzerejét?

Nem támogatom. Brüsszelbe, Strasburgba menjetek, hamár nem bírjátok kivárni, amit a kormány is szeretne a fizetéseteket megemelni, felzárkoztatani.
Ott kiabáljatok, zúgolódjatok.

Honnan veszed, hogy ugyanilyen okból?

"Nemrég egy srác ugyanilyen okból felakasztotta magát."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés