Többen szavazták meg az ukrán megyék annexióját az orosz parlamentben, mint ahány képviselő jelen volt

2022. október 04. 10:30

Vologyin házelnök technikai hibának tudta be a különbséget, és arról beszélt, hogy senkit nem kéne zavarjon plusz-mínusz egy szavazat.

2022. október 04. 10:30
null

Korábban beszámoltunk róla, az orosz parlament alsóháza megszavazta a négy ukrajnai régió annexióját. Az Állami Duma egyszerre, egyhangúlag szavazta meg a Donyecki és a Luhanszki Népköztársasággal, valamint a Herszon és a Luhanszk megyével megkötött szerződést. Vjacseszlav Vologyin házelnök Telegram-bejegyzésben közölte, hogy az Oroszországi Föderációnak immár 89 közigazgatási egysége van.

A Meduza szerint azonban, volt némi zavar a szavazásokról bemutatott számokkal kapcsolatban. Egyrészt más-más számú képviselő szavazta meg az egyes területek elcsatolását: miközben senki nem szavazott nemmel vagy tartózkodott, Donyeck és Luhanszk esetében 413 és 412 támogató szavazat érkezett, míg Zaporizzsja esetében 409, Herszonnál pedig 411 szavazat.

Ehhez képest a portál orosz médiaforrások alapján ír arról, hogy a hétfői ülésen eleve csak 408 képviselő regisztrált szavazásra, azaz mind a négy esetben több szavazat érkezett, mint ahányan a források szerint benn voltak.

Vologyin házelnök technikai hibának tudta be a különbséget, és arról beszélt, hogy senkit nem kéne zavarjon plusz-mínusz egy szavazat.

Nyitókép: MTI/EPA/Állami Duma sajtószolgálata

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2022. október 04. 16:10
No és? A Zoom és Teams világában? Érthető és normális.
VeJoLa
2022. október 04. 15:12
Ha így lenne, az csak azt bizonyítja, hogy ott is épp olyan jól működnek az európai értékek, mint az EP-ben!!
Csigorin
2022. október 04. 15:11
mert nyilvan az orosz parlamentben robotok ulnek, es meg veletlenul se fordul elo hogy ket gombnyomas kozt valaki kimegy szarni
ujujuj
2022. október 04. 12:24
Erre a trükkre még biden is elégedetten bólint, pedig neki is van egy különbejáratú zombihadserege, ha a szavazást csinosítani kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik