Sokadszor hallom az önmagát kormányfőnek kinevező Dobrev Klárától az „árnyékkormányom” kifejezést

2022. szeptember 22. 16:22

Máthé Zsuzsa
Facebook
Milyen sokat elmond valakiről egy apró (jaj, nem, tényleg nem azért!) nyelvhasználati fordulat.

„Álljunk meg egy szóra! Sokadszor hallom, olvasom az önmagát kormányfőnek kinevező Dobrev Klárától az »árnyékkormányom« kifejezést. Milyen sokat elmond valakiről egy apró (jaj, nem, tényleg nem azért!) nyelvhasználati fordulat, nevezetesen a szó végén az egyes szám első személyű birtokos személyjelre gondolok. Az ÉN árnyékkormányom!

A nyelvileg egyébként helyes szerkezet arról a nyíltan vallott filozófiai alapvetésről üzen, hogy ez a társaság a Gyurcsány-Dobrev kettős saját bejáratú különítménye, akik nemhogy az országnak, de még csak az ellenzéki vagy legalább a dékás embereknek sem »felelnek«, kizárólag a Gyurcsány-házaspárnak. Nem egy közösség érdekében, hanem Dobrev Kláráért (és férjéért) léteznek.

Közeledik nemzeti gyásznapunk, október 6-a, mikor 173 évvel ezelőtt az első felelős (tudniillik esküje után a hatalommegosztás elve szerint a magyar népet képviselő törvényhozó hatalomnak elszámoló) magyar kormány miniszterelnöke, gróf Batthyány Lajos adta életét hazájáért. Ha ezt a miniszterelnökségből bolhacirkuszt csináló mutatványt látná, különösen ezekben az embertpróbáló időkben, biztos, hogy nem hinne a szemének.”

Nyitókép: Facebook-videó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Évtizedeken keresztül láttam árnyékkormányt működni. Az ellenzék a választások után állítja azt fel a parlamenti képviselőiből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés