Csintalan Sándor Soros György születésnapján: „Áldja az ég...”

2022. augusztus 12. 17:28

És azt tudta, hogy Soros már kilencéves korában is adakozott?

2022. augusztus 12. 17:28
null

Csintalan Sándor is megemlékezett Soros György 92. születésnapjáról. A volt MSZP-s politikus egy posztot is megosztott a jeles nap alkalmából, amelynek szerzője egyebek közt olyasmikről is megemlékezett, mint Soros első adakozása: a világhírűvé vált magyar származású milliárdos először

1939-ben, 9 éves korában adakozott, amikor is kétszer tíz pengőt küldött a finneknek, legalábbis a 8 órai újság 1939. december 23-i cikke szerint. 

A szerző megemlítette azt is, hogy Soros alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány a világ hetedik legvagyonosabb alapítványának számít. A szervezet 49 irodával 41 országban van jelen, összesen 14 milliárd dollárt (4,3 trillió forintot) költött filantróp célokra,

a magyarországi támogatások teljes összege 1984 óta 400 millió dollár (154 milliárd forint).

A szerző ehhez hozzátette, hogy a CEU-nak az öt kontinens mintegy 100 országában közel 8600 végzett hallgatója él, közülük több miniszter, nagykövet, egyetemi tanár, tudós, kutató, ügyvéd, emberjogi aktivista és vállalatvezető került ki.

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor által csak „Gyuri bácsinak” nevezett Soros Györgyöt a Financial Times 2018-ban az év emberének választotta. A lap írása szerint ő a liberális demokrácia és a nyitott társadalom képviselője, és ezek azok az értékek, amelyek a hidegháború idején győzedelmeskedtek. Soros több mint három évtizede filantrópként harcol a tekintélyelvűség, a rasszizmus és az intolerancia ellen – a Financial Times szerint.

Sőt, Csintalannak köszönhetően a posztból azt is megtudhattuk, hogy a milliárdosról egy kisbolygót is elneveztek, név szerint a 3652 Sorost.

Kapcsolódó

Best of Csintalan-trágárság (videó)
„Ezt nem mondta b@szdmeg senki, hogy alacsony intellektusú az Orbán” – többek között ez tudható meg a legfrissebb Csintalan best-of videóból. Bővebben is érdekel...

Ezt kívánják az utcán sétálók Soros Györgynek születésnapja alkalmából (videó)
Ma 92 esztendős a magyar származású milliárdos üzletember, Soros György. A Mandiner az utcán sétálók között tesztelte, felismerik-e egy fotó alapján és ha igen, mit kívánnak neki a születésnapjára? Bővebben is érdekel...

– többek között ez tudható meg a legfrissebb Csintalan best-of videóból. Ma 92 esztendős a magyar származású milliárdos üzletember, Soros György. A Mandiner az utcán sétálók között tesztelte, felismerik-e egy fotó alapján és ha igen, mit kívánnak neki a születésnapjára?

Nyitókép: Facebook 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferry63
2022. augusztus 13. 17:14
Csintalan köcsög , te mennyit kaptál adakozás az olajosoktól?! Büdös korrupt senkiházi geci! Soroljam a neveket ?!!!!!
Bradanek
2022. augusztus 13. 16:13
Csintalan! Nyomass még egy hátra szaltót is!
amca
2022. augusztus 13. 14:55
Csintalan Barmok Barma. 50 évig ugattál nekünk a komcsi felsőbb -rendűségről. Most a világ kapitalistáinak legundorítobb férgét köszöntöd. Aki 1 000 000 000 ember nyomorán gazdagodott meg. Aki 1 000 000 kmről visz át embereket ,teljesen más helyre. Mintha a holdra.
csulak
2022. augusztus 13. 13:52
szakadjon rea es buzi fiara az egesz egbolt !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik