Az ukránok belső vizsgálatot követelnek egy amerikai hírtelevíziótól

2022. augusztus 8. 20:27
Az ukrán vezetésnél kiverte a biztosítékot a CBS News oknyomozó cikke.

Az ukrán vezetésnél kiverte a biztosítékot a CBS News oknyomozó cikke, amelyben azt írták, hogy az Ukrajnának küldött fegyverek alig 30 százaléka jut el a frontra – írja a Kárpáthír.

A fegyverszállításról szóló hírt azóta átszerkesztették ugyan, ám az nagy port vert fel ukrán körökben. A külügyminiszter máris tiltakozott, és azt követeli, hogy indítsanak belső vizsgálatot a CBS Newsnál. Dmitro Kuleba szerint üdvözlendő, hogy

a szóban forgó részt törölték a cikk szövegéből, ám az nem elegendő.

Le kell folytatni a belső vizsgálatot annak kiderítésére, hogy kitől származik ez az Ukrajnát lejárató hír, és mi volt annak a célja.

A portál szerint az orosz propagandagépezet állhat a háttérben, amely félelmet és bizalmatlanságot próbál kelteni Ukrajna szövetségesei körében a fegyverszállításokat illetően. A cikk korábbi címét – Az Ukrajnának szállított fegyverek 30 százaléka jut el a frontra – a CBS arra változtatta: Miért nem mindig jut el a katonai segély Ukrajnában a frontvonalig?

 

Nyitófotó: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig bizonyára jó okuk lehet rá, hogy a HiMarsokat a rossz nyelvek szerint az Usa irányítja. Az Usa választja ki a célpontot, dolgozza ki és határozza meg a felvonulási utat, a visszavonulási tervet, előtte Usa felderítők nézik át a bejövő adatokat, hogy nincs-e a környéken orosz repülő, drón, az Usa által kiválasztott, és kiképzett személyzet kezeli a fegyvereket és a rakétákat satöbbi satöbbi. Nem nagyon bíznak az ukránokban.

A hírek szerint német Gepárd légvédelmi lövegeket túlterhelték, és ezek műholdon hibaüzenetet küldtek a gyártónak. Ki fogja megjavítani? Egyébként ezek a negatív hírek az ukránokról talán nem véletlenül jelennek meg.

Sőt! Amikor olvasgattam a különféle infókat a HiMarsokról, azt is rebesgették, hogy a HiMarsokat eleve amerikai zsoldosok működtetik. Persze ki tudja, mi igaz ebből, mindenesetre az egyre valósabbnak tűnik, hogy szoros amerikai kontroll alatt üzemelnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés