Cseh lap: Orbán Viktor egy eddig ismeretlen kihívással fog szembenézni

2022. január 21. 8:16
A Novinky.cz cikke szerint a felmérések arra utalnak, hogy a Fidesz az egyesült baloldalt is képes lesz legyőzni.

A Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök április harmadikán egy eddig ismeretlen kihívással, az egyesült ellenzékkel fog szembenézni – emelte ki cikkében a Novinky.cz. A lap azt írja: a tizenkét éve hatalmon lévő Fidesszel szemben baloldali, liberális, környezetvédő és jobboldali pártok széles koalíciója indul a választásokon. A felmérések arra utalnak, hogy a Fidesz az egyesült ellenzéket is képes lesz legyőzni,

amely tavaly október óta elveszítette a választók három százalékának támogatottságát, míg a Fidesz két százalékot erősödött.

Orbán semmit sem hagy a véletlenre és a választások előtt bejelentett néhány nagyon közvélemény-barát lépést. A cikk ezt követően ismertette a nyugdíjasokra, a gyermeket nevelő szülőkre, a katonákra és a rendőrökre vonatkozó kormányzati intézkedéseket, kitérve a minimálbér emelésre, az üzemanyag-, energia- és hat alapvető élelmiszer árplafonjára is. Orbán ezekkel az intézkedésekkel reagált az inflációra, amely tizennégy éve nem volt ennyire magas az országban. Az ellenzék szerint a magyaroknak nagyobb segítséget jelentene a 27 százalékos ÁFA csökkentése.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán politikáját ismerjük. Az ellenzékét nem; talán jobb is.

A több eltartottas család támogatva van, és egészen már a fogyasztói kosara a szerényen eleresztetteknek, , mint a jobbmódúaknak.

Ahol tökélyre fejlesztett nemzeti sport az adó-elkerülés, ott az ÁFA az, ami beszedhető. Nem volt ez egy rossz elgondolás, nagyon is hozzájárult a gazdaság fehérebbé tételéhez.
Az alapvető élelmiszerek már 5%-osak, a kereskedők rendesen le is nyelték a csökkentéseket.

A munka adóztatásának a lassú felszámolása a helyes út és addig is a segélyezés munka jövedelemhez kötése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés