Aktualne: Orbán Viktorban a csehek több mint negyede bízik

2022. január 21. 11:48
A csehek leginkább Zuzana Caputová szlovák államfőben bíznak, a legnagyobb bizalmatlanság Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben mutatkozott meg – írja a cseh lap.

Az Aktualne.cz beszámolt egy felmérés eredményeiről, amelyből kiderült, a külföldi politikusok közül a csehek leginkább Zuzana Caputová szlovák államfőben bíznak (64 százalék). A szlovák köztársasági elnököt követi Emmanuel Macron (francia elnök) 41 százalékkal. A legnagyobb bizalmatlanság Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben mutatkozott meg: a megkérdezettek 70 százaléka nem bízik benne. A csehek több mint negyede bízik Joe Biden amerikai elnökben és Orbán Viktor magyar miniszterelnökben.

A legkevésbé Putyinban, Kim Dzsong-unban és Trumpban bíztak a megkérdezettek. A magyar kormányfő iránti bizalmatlanok aránya 2019 novembere óta 10 százalékkal nőt. A cikk azt már nem közölte, hogy ez hány százaléknyi bizalmatlant jelent.

(Fotó: Zuzana Caputova szlovák elnök a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfőinek találkozójára érkezik Brüsszelben 2021. június 14-én. MTI/EPA/Pool/Francisco Seco)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legnyugatibb Kelet-Európa.

Angela Merkelova -21
Ursula von der Leyenova -13
Nem vicc, ez nem -ic, de -ova

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés