Évértékelővel kezdi a kampányt Orbán

2022. január 20. 7:45
Február 12-én indítja a kampányt a miniszterelnök.

2021-ben elmaradt, idén viszont megtartja szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor – tudta meg a Magyar Nemzet. A lapnak a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István erősítette meg a hírt.

A lap azt írja: a kampány az április 3-i választás előtti ötvenedik napon indul hivatalosan, így a február 12-én tartandó miniszterelnöki évértékelő indítja el azt hivatalosan. Orbán hagyományos évértékelője tavaly a járványhelyzet miatt maradt el.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tartalmasak ezek az évértékelők. Áttekintést ad az eredményeinkről.

Felkészült az ellenzék, már előre megírták, hogy februárban mit fog mondani, mi nem jó benne.

Demagóg hülyeségedtől kímélj már meg: Orbán mindig megmondta a konkrét vállalásokat / 1 millió munkahely, rezsicsökkentés stb /, s azokat teljesítette is. A csodaváró illiúzionizmusoddal menj a jófenébe!

Nem alaptalan az, amiről írsz. Áruházi pénztárosok háborognak a kötelező oltáson. Ez csak egy példa, de velük hetente találkozom. A Fidesz szétverte a Polgári Köröket, szinte az egész országot behálózó civil szervezetét, néha belehallgatok a Karc FM, Paláver című műsorába, s abból szűrődik ki, hogy néhány önkéntes lelkesen próbál közösséget szervezni úgy a fővárosban, mint a végeken. Mintegy földalatti mozgalomként, a Fidesz helyett.

A Fidesz parlamenti és önkormányzati képviselői, többségükben rövid internetes üzenetekkel jelzik, hogy még léteznek. Tisztelet a kivételeknek.

Ezen túlmenően komoly kockázati faktor a fiatal korosztály. Az idős ketrecharcosokat már semmi sem motiválja abban, hogy az ellenkező oldalra szavazzanak. Az idős korosztály már beásta magát a lövészárkokba, s állóháború folyik. Az egyik oldal felismerte, hogy a tét már nem Ő maga, hanem gyermekeinek, unokáinak, s persze tágabban az országnak a jövője, a megmaradása.

A lövészárok másik oldalán Kalasnyikovval a kezében ül az a másik oldal, amely számára a család, a haza másodlagos, mindent felülír az Orbán, vagy éppen a nem zsidók elleni gyűlölet, a hatalomvágy, a családi ezüsthöz való ismételt hozzájutás.

A menedzser generáció számára tényleg lapos a Föld, s ahogy megyünk még közelebb a fiatalokhoz, egyre kevesebb szállal kötődnek már saját, de tágabb közösségük kötőszöveteihez - család, vallás, kultúra, nyelvi identitás, stb - , s országukhoz. Érdektelenek a holnapot illetően, kizárólag a személyes, partikuláris érdekeik mentén fogalmazzák meg értékrendjüket. A zsidóságon számon kérni a gyökereket, a hűséget nagyon nehéz, kevés a kivétel. S ebben nem kizárólagosan a holokauszt a motiváló. Bár nem értem, békében bármilyen konfigurációban mi zsidók 45 óta mindig jól élünk, irányító helyzetben vagyunk, ha éppen nem a politika, akkor a gazdaság terén. De mi lesz velünk barátaim, ha országunk is tele lesz muszlimokkal -márpedig ez csak idő kérdése - , hogyan fogjuk őket irányítani? Sehogyan, megyünk a kukába.

Tulajdonképpen a magyar társadalom is felbomlóban,szétesőben van, miként Európa. Az új iszlám Európa építése könyök távolságra került már a magyarokhoz is, elég átlépni az egykor a szabadságot, kispolgári békét, jólétet sugárzó, jelentő Lajtát.

A globális tőke nem az érzelmeiről híres, a kemény érdekek a kis mitugrász, a nagy globális tervekkel kekeckedő Magyarország eltakarításában érdekelt. Az ilyen tervekhez minden országban - lásd csak a közelben Szlovákiát, Csehországot, a lengyel belső helyzetet -megtalálja a belső bomlasztó, hazaáruló erőket, ügynököket politikusok, pártok képében.

S azt is fel lehet tenni, változott-e a tömegek kulturális színvonala Kádár óta? Mennyivel vált képesebbé az önálló gondolkodásra 90 óta? Kádár népét felváltotta az RTL nemzedéke, az RTL sugározta propaganda üres közvetítője. Az ember egy fürdőben gyorsan felmérheti a fürdőzők politikai hovatartozását és intelligencia szintjét. Elég ha belehallgat, miről beszélnek, milyen paneleket adnak vissza.

Nehéz menet lesz, Orbán aludjon a katonáival, miként tette Napóleon a nagy csaták előtt.

Tedd a kezedet a szívedre, Te, a Te oldaladra szavazók nem ugyanezt látják Gyurcsány Ferencben? Feri a Ti "kedves vezetőtök", annak ellenére, hogy gazdaságilag csődbe vitte az országot. Feri média szereplései, az online térben való tündöklése szerinted mi, ha nem ízléstelen önmagamutogatás?

Gondolkodj, mielőtt ilyeneket írsz, ne tedd magad nevetségessé.

Talán olvastad már tőlem, hogy kezdettől elleneztem az oltás kötelezővé tételét, s ezen véleményemet ma is fenntartom. Az egyéni döntés szabadsága mellett álltam, s állok ma is. Miért is? Hát azért, mert a témában érintett szakértők, tudományos elmék sem tudnak egyértelműen állást foglalni például az esetleges távlatos káros következményeket illetően.

Ha erre vagy kíváncsi, nem értek egyet Orbánnal sem a szigorításokat illetően. Szerintem is kontraproduktív, politikai értelemben. De a morgás mellett az nem fordulhat elő, hogy a hazaáruló balliberálisokra szavazzak, vagy éppen a Mi hazánk nevezetű formációra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés