A baloldali népszavazásból így már biztosan nem lesz semmi április 3-án

2022. január 20. 18:29

Deák Dániel
Facebook
Sokkal korábban kellett volna leadni az aláírásokat.

„Korábban legalább 250 ezret akartak, de végül csak kérdésenként 235 ezer aláírást sikerült állításuk szerint összegyűjteni a baloldali pártoknak a népszavazási kezdeményezésükhöz – jelentette be Karácsony Gergely és Márki-Zay.
Ehhez is több mint egy hónap kellett, ami nagyon gyenge teljesítmény. A Fidesz 2007-ben például 48 óra alatt gyűjtött össze kérdésenként közel 300 ezer aláírást a népszavazási kezdeményezéséhez.
A baloldali népszavazásból így már biztosan nem lesz semmi, hiszen ahhoz, hogy április 3-án lehessen tartani, sokkal korábban kellett volna leadni az aláírásokat (50 nappal az időpont előtt lehet legkésőbb). Így egyszerűen fizikai képtelenség megtartani a választással egyidőben.
Ez a hajó tehát már biztosan elment, és ez az arcokon is látszik:”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van.
Tehát ez egy egyszerű blöff.

Majd nyáron figyeld, hogy rázzák majd le magukról az egészet (ha egyáltalán nem eleve azért adtak le ilyen kevés aláírást, hogy NE legyen meg a 200 ezer, és még jobban lehesseb fideszezni).

Azzal tisztában vagy, hogy a fidesz 2007. őszén 48 óra alatt összeszedte az aláírások kétszeresét?
Aztán 2008. március 9-én volt a népszavazás?

https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Elszarták ott is, hogy nem az álláskeresési járadékot tették meg fő kérdésnek (és nem munkanélküli segélynek vagy munkanélküli támogatásnak nevezték, "álláskeresési járadék" néven a könyvelők nevezik, nem a hétköznapi ember). Az álláskeresési járadék országos ügy, mindenkit érint, aki dolgozik. Erre kellett volna kihegyezni a népszavazás melletti kampányukat.

A Fudan egy ideológiai izé, a pesti libsi értelmiségen kívül senkit nem izgat. Mégis ezt vették előre, ez volt az első kérdés, és legtöbbször ezt a témát hozták fel, hogy ez milyen fontos, hogy a Fudan ne épüljön meg. Az, hogy a Fudan felépül vagy sem Pesten, az emberek 99%-nak életére semmiféle hatással nincs. Senkit nem érdekel a "Dijákváros", mert senki nem tudja, mi az, és hogy egyáltalán lesz-e belőle valami, vagy csak egy újabb kamu, mint Feri Kormányzati negyede.

Abban igazad van, és nekem is szöget ütöttél a fejembe :D, hogy az ellenzéki főmuftik sem nagyon tüsténkedtek népszavazás-ügyben. Karácsony kampányolt, meg tán MZP is, de se a Feri, se a Jakab, se senki más meghatározó ellenzéki főguru nem nagyon törte össze magát, hogy aláírásra buzdítson, legalábbis nem emlékszem ilyenre. Mintha ők sem akarták volna, hogy ez a népszavazás összejöjjön.

Igen, a mozgósítás lett volna a cél, (ez a célja ennek a "legyél szavazatszámláló, mer' a fidesz csal" kampánynak is, plusz felkészíteni az ellenzéki szavazókat a vereségre), de ha tényleg ez volt a cél, a többiek miért nem vettek részt benne? Ők talán nem akarnak szavazókat mozgósítani?

Mert lehet, hogy ez a cél, többek közt a DK-nál. Nyerni egyénikben, helyileg mozgósítani, bevinni minél több saját embert az országgyűlésbe, a vetélytársakat meg kiütni egy összességében megalázó vereséggel.

"
Karácsony anno tökön rúgta az előválasztást a visszalépésével.
A DK, Jobbik stb. erre tökön rúgta Karácsony népszavazását
"

Hát nem tudom, ebben nem vagyok biztos. A DK eléggé Dobrevet akarta nyertesnek kihozni. Nekik az lett volna a legjobb, ha Karácsony és MZP is indul a második fordulóban, de persze a fene tudja.

Az SZDSZ-árva belvárosi muciológus értelmiség Karácsonyt favorizálta, ez biztos.

MZP-t azok favorizálták, akik mindig valami kívülállóban látják az aktuális megváltót, aki egyszerre váltja le az ellenzéket és a Fideszt. Azok, akik nem értenek a politikához. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés