Varga Judit: Az egyetemi modellváltás szabadságot és felelősséget jelent

2022. január 18. 7:20
Kijelentette, „ennél fantasztikusabb dolog kevés történt az elmúlt 50-100 évben a magyar egyetemekkel”.

Az egyetemi modellváltás szabadságot és felelősséget jelent; „ennél fantasztikusabb dolog kevés történt az elmúlt 50-100 évben a magyar egyetemekkel” – jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn, Budapesten. Varga Judit, aki a Miskolci Egyetem (ME) kuratóriumának elnöke is, a The future is in your hands – Európa jövője a fiatalok kezében című kerekasztal –beszélgetésen arról beszélt, hogy az olyan egyetemek, mint az ME, a modellváltásnak köszönhetően még jobban meg tudják tölteni tartalommal regionális felelősségüket. A ME kuratóriuma tagjainak személyes elköteleződése a katalizátora a modellváltásnak. Annak során az egyetem egész campusa 21. századi formát fog ölteni – közölte.

A tárcavezető az Európai Unió és Magyarország viszonyára utalva szólt arról, hogy

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke folyamatosan a baloldali többségű Európai Parlamentnek (EP) akar imponálni.

„Az EP folyamatosan nyomás alá fogja helyezni a nem liberális mainstremhez tartozó országokat” – fogalmazott Magyarországra is utalva Varga Judit, majd megjegyezte, hogy ezt tudni kell kezelni.

Az igazságügyi miniszter a kerekasztal-beszélgetésen továbbá kitért arra is, hogy fontos megfelelő formában „becsatornázni” a fiatalok érdekeit, felvetéseit a jogalkotásba. Közölte azt is, hogy Magyarországnak az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozathoz való hozzájárulásai „dobogós helyen vannak”, ami jelzi, hogy az ország elkötelezett az EU jövője iránt.

Varga Judit a többi között úgy értékelt, hogy a liberális mainstream okozta „káoszban” az örök dolgokhoz kell visszanyúlni. „Én csak a családokban, a nemzeti identitásban, csak a gyökerekben látom a megoldást” – fogalmazott a miniszter.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés