Baloldali elemző: Orbán Viktor legjobb kampányfőnöke Márki-Zay Péter

2022. január 14. 10:56
Nagy Attila Tibor szerint jelenleg a baloldal van nehezebb helyzetben, mint fogalmazott, „a Fidesz rengeteg váratlan ajándékot kapott eddig Márki-Zay fellépésével”.

Terjedelmes interjúban beszélt Nagy Attila Tibor elemző többek között a baloldal jelenlegi helyzetéről a 168 Órának. 

„Most egyértelműen az ellenzék kampánymotorja köhög” – jelentette ki. Mint fogalmazott, az előválasztás „meglepte” a Fideszt, de ez a meglepettség Nagy Attila Tibor szerint átfordult bizakodásba. A baloldali elemző szerint „Márki-Zay Péter az országos politikában nagyon sok furcsa dolgot mond”, s mint értékelt, ezzel

a Fidesz rengeteg váratlan ajándékot kapott eddig Márki-Zay Péter fellépésével”.

Nagy Attila Tibor szerinte sem a december, sem a január eddigi része nem alakult szerencsésen a baloldal számára. A baloldali elemző egyenesen azt is kijelenti, hogy 

mondhatni Orbán Viktor legjobb kampányfőnöke Márki-Zay Péter, mert olyan sztorikat szállít, amelyek az ellenzék számára kedvezőtlen, a Fidesz számára azonban igazán kedvezőnek bizonyulnak.”

Árulózás, összevissza beszélés

Az interjúban arról is kérdezték az elemzőt, mi a véleménye Márki-Zay Péter folyamatos árulózásáról az ellenzéket illetően, holott más alkalommal arról beszél a baloldal miniszterelnök-jelöltje, hogy „megtisztult” az ellenzék.

„Ez a helyzet úgy áll elő, hogy Márki-Zay elég gyakran összevissza beszél” – fogalmazott. Nagy Attila Tibor sejtése az, hogy „a miniszterelnök-jelölt mérges lett, amiért még decemberben sem ment át a saját, hetedik frakcióval kapcsolatos kérése”.

Ha egy miniszterelnök-jelölt arra utal, hogy árulók vannak a saját oldalán, azt jelzi, hogy nem tudja átvinni akaratát a saját szövetségeseinek körében sem”

– húzta alá Nagy Attila Tibor. 

Az elemző szerint Márki-Zay azért árulózik, mert ezzel akar a nyilvánosságban nyomást gyakorolni a hat ellenzék pártra, ám, mint hozzátette, „nem vette figyelembe, hogy ez súlyosan érinti a saját, személyes tekintélyét, vezetői kompetenciáját”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én már csak egy fűszoknyás mojitót kérek!

Egyáltalán nem őskövület. 2017 végén - 2018 elején választották meg Hódmezővásárhely polgármesterének, ekkor került be az országos politikába. Felkapta őt az ellenzéki média, "ő az, aki meg tudta verni a Fideszt" felkiáltással. Frissebb közéleti szereplő, mint a Momentumosok, akik 2017 elején a Nolimpiával robbantak be.

Schiffer anno az LMP-vel még kihúzta kb. 2008-2009-től nagyjából 2015-2016-ig. Juhász Péter 2011-2018-ig volt mondható tényezőnek, most meg már átlag 3-4-5 év alatt leamortizálódnak a baloldal aktuális, újdonsült megváltói.

Egyre gyorsuló ütemben kerülnek elő, hogy aztán hasonló gyorsasággal kerüljenek a "futottak még" kategóriába, majd a szemétdombra.

Tessék mondani, azt lehet majd választani, hogy ki legyen a fűszoknyás lány, aki behozza a mojitót?
Én Heller Ágnest kérem. A köldökét már bemutatta.

Kicsi az alkalmas vezetőjelölt választék ellenzéki oldalon.

Pedig a HVG is azt írja, hogy MZP egy kicsit zizi:-)

Szerintem az utolsó 2-3 hétre várnak.

Szia!:-) Jó lenne, ha menne oda jobboldali is megfigyelőnek:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés