Tölgyessy: Orbán magabiztos és kreatív, sokkal dinamikusabb, mint ellenfelei. Az ellenzéket elbutítja az orbánozás

2021. december 5. 9:27
Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”

Tölgyessy Péter alkotmányjogász, politológus a 444.hu podcastjában járt. A 83 perces műsorban kifejtette, hogy „az ellenzéki pártok még mindig nagyon gyengék, de sok szavazónak tizenkét év után elege van Orbánból, így lehet esély a kormányváltásra.” Ám az esélylatolgatás közben elmondta, hogy „a miniszterelnök hisz a rendszerében, magabiztos és kreatív, sokkal dinamikusabb, mint ellenfelei. Az ellenzéket elbutítja az orbánozás.”

Tölgyessy Péter Márki-Zay Péterről

A politológus elmondta, hogy Márki-Zay Péter „a világtrend magyarországi megjelenése: az elitellenes politikus. Az előválasztáson fölényesen győzte le a legerősebb ellenzéki pártot is.” Viszont kifejtette, hogy 

az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”

„A kormányváltás aligha oldaná meg az ország súlyos gondjait. Akár ronthat is a helyzeten.”

Tölgyessy Péter a baloldali sajtóról

Az alkotmányjogász elmondta a podcastban a véleményét a magyar baloldali sajtóról is: „Egyre hevesebben működik ez az angyal-ördög dolog, hogy én vagyok az angyal, mindenki más ördög. Ebben szerintem rengeteget segíthetne egy valódi, polgári sajtó. [...] Az amerikai lapoknál ott van a régi, nagypolgári újságírás étosza, hogy objektívnek kell lenni, függetlennek. [...] Állandóan lelepleződünk, mert nem vagyunk se objektívek, se függetlenek. [...] Magyarországon épp ez a baloldali sajtónak – ha úgy tetszik, a hivatalos – küldetése, pedig ez valójában, az én szememben bizony, egy polgárháborús sajtónak a dolga.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 303 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tölgyessyben nemcsak becsület van, de bátorság is. Sokat jelent, h. kimondta az igazságot.

19 "csak" a gyűlölet és irigység felkorbácsolásával lett győzelem az "összefogásnak". Nem a szavazatszám igazán mérvadó, hanem az, h. a Főváros és nagyobb városok, mindig is fogékonyak bár a kommunista maszlagra, kerültek a szavazók "jóvoltából" és tájékozatlanságának "köszönhetően" ebek harmincadjára.

MZP sürög-forog, lót-fut, de már az ellenzéki pártok is morgolódnak ellene. Orbánhoz képest MZP egy piti kiskaliberű önjelölt próféta. Orbán fölényesen győzni fog áprilisban.

Egyrészt..másrészt. A hályogkovácsok arspoétikája. Küldünk majd egy
szürke kardigánt, hogy autentikus legyen a környezet.

Az "akár" szócskát el kellene hagyni.
Helyesen:
A KORMÁNYVÁLTÁS RONTANA A HELYZETEN.

Olvasd el a hvg-s cikket ugyanerről és a hozzászólásokat is.
Egészen más jön le......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés