AZ ÁRULÓKNAK NINCS BOCSÁNAT: A CDU-CSU TÖRTÉNELMI VERESÉGET SZENVEDETT A NÉMET VÁLASZTÁSON

2021. szeptember 27. 19:13

Szalma György
Kontra
A német kereszténydemokrata pártok történetük legrosszabb választási eredményét érték el.

„A jobboldali párszövetség nem csak az elveit, a kereszténységet, hanem a német embereket is elárulta. A Németországot eddig vezető »keresztény« pártok nem voltak képesek igazi válaszokat adni a valóságos kérdésekre. A CDU-CSU már jó ideje nem tudta sikerrel kezelni az ország gazdasági és társadalmi problémáit. A választók erős üzenetet küldtek nekik: árulóknak nincs bocsánat!

A hivatalos eredményére még várni kell, azonban nagy meglepetésekre már nem lehet számítani: a német választásokat az SPD (25,7 %) nyerte, a CDU-CSU (24,1 %) szövetség egy hajszállal lemaradva a második helyen végzett.

Ezzel a német kereszténydemokrata pártok történetük legrosszabb választási eredményét érték el.

Összességében annyi történt, hogy a hosszú ideje haldokló szocialisták öt százalékot erősödtek, a konzervatív pedig pártok kilenc százalékot veszítettek. Az ellentétes irányú mozgással a nagy rendszerpártok támogatottsága azonos szintre gyengült, ami azt jelenti, hogy sem a SPD, sem a CDU-CSU nem kell már a németeknek. A két tábor között mára gyakorlatilag alig maradt valami különbség. Ezek rendszerpártok.

Hogy milyen kormánya lesz Németországnak, az a jövő zenéje.

Hamarosan elkezdődnek majd a tárgyalások, és a sok népszerűtlen párt összefogásából jön majd létre egy koalíciót. Ennyi. Csodás a nyugati értelemben vett liberális demokrácia.

Az egyetlen biztos pont, hogy a zöldek és a német szabaddemokraták a királycsináló pozícióból várják az ajánlatokat. Főként rajtuk múlik, hogy milyen kormány alakul majd Berlinben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak jön a Mertz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés