A széteső Nyugat hete

2021. szeptember 25. 18:18

Bolgár György
Népszava
Azt állította Orbán Viktor (a demográfiai válságról rendezett budapesti konferencián), hogy „a Nyugat, amely sok szempontból, főleg anyagi jólétben előrébb jár, egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát”.

„Ezzel szemben a tény az, hogy ez egyszerűen nem igaz. Éppen azért könnyítették meg az elmúlt évtizedekben a bevándorlást a nyugat-európai országok, mert egyre kevesebb gyereket vállaltak a családok. Jellemző, hogy a miniszterelnök a konferencián mondott beszédében néhány mondattal később maga is cáfolta saját szavait: »a tömeges migráció, a Willkommenskultur által idecsődített milliók valójában az új munkásosztály betelepítésének globális tervét jelentik«. Vagyis a Nyugat fenn akarja tartani magát, legföljebb nem úgy, ahogy Orbán szeretné. Nem mindegy.

Azt állította továbbá Orbán (ugyanott), hogy »itt Európában egy ország csak akkor működik, ha tagjai a legfőbb kérdésekben nagyjából azonos értékeket vallanak és azonos alapokon állnak. Ha ez nincs, Európában egy ország és egy nemzet menthetetlenül szétesik«. Ezzel szemben a tény az, hogy nem esik szét, mint ahogy az egyik legstabilabb állam, Svájc is köszöni, jól megvan, bár lakóinak több mint egynegyede külföldön született »migráns«. Menthetetlen.”

Fotó: WIESLAW SMETEK / SMETEK / PHOTONONSTOP VIA AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az askenázi szívű világbolgár nem érti mi az a haza, nemzet, család. Sőt, muszlimok tömeges beáramlása keresztény országokba, a népességcsere sem zavarja. Gondolom ugyanilyen szenvtelenül, hideg fejjel beszél arról is, hogy Magyarország hatszázezer zsidót ugyanannyi cigányra cserélt 75 év alatt, darab- darab...

Köszönöm. Ez így van. Az ősök hitétől való elfordulás zsákutcába vezetett Nyugaton. Rá fognak jönni, de akkor már késő lesz.

Volt itt egy Türelem nevű úr, többször ajánlotta Bolgár Györgyöt, mint kiváló szakembert, akit a nemzeti oldalnak meg kéne nyerni. Vicces.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés