Nemzeti minimumot oltásügyben!

2021. szeptember 20. 9:04

Constantinovits Milán
Mandiner
Nehogy már a tudomány térdeljen le a vágyvezérelt szektaszellem előtt!

A negyedik hullám küszöbén állunk. Újabb vírusmutációk szövődnek világszerte, a fertőzöttek száma lassan és alattomosan emelkedik. Mint valami poszt-apokaliptikus thrillerben, ahol a fehér köpenyes tudósok maroknyi csapata veszi fel a harcot az emberiséget fenyegető halálos járvánnyal.

Azonban nem elhanyagolható a különbség a valóság javára, hogy nekünk bizony van választási lehetőségünk, van cselekvési terünk akkor is, ha nem csúcslaborokban kísérletező tudósok vagyunk.

A mozgástér neve: oltás és felelős közösségi jelenlét.

S hogy miért fontos a közbeszédben forrón tartani a témát? Nem, nem öncélú riadalomkeltésről, az újságírói fantáziát megtermékenyítő világvége-forgatókönyvekről van szó. Hanem arról a szomorú tapasztalásról, hogy a vírus hol szorosabb, hol enyhültebb foglyában eltöltött két év sem bizonyult elégségesnek ahhoz, hogy

össztársadalmi konszenzus alakuljon ki a túlélés legalapvetőbb stratégiájáról.

Az egészségtudatos magatartás ugyan egyéni döntések láncolata, amely azonban az aktuális társadalmi klíma nyomán formálódik. Dr. Gődény és társai egy valóságtól tudatosan elzárkózó, dogmatikus (tév)hittel átitatott, szektaszerűen működő társadalmi szegmens, amely virulensen újra és újra erőre kap, hangot ad mérgező nézeteinek.

Ha nem lenne elég a mindennapos, facebookos tapasztalat, e jelenség a valóságban is szembeköszön, ahogy e sorok írójával történt a Móricz Zsigmond körtéren. Az előválasztási hevület mellett ugyanis az oltástagadók is teret foglaltak a napokban. „A kényszeroltás ellenszere az Alaptörvény érvénytelensége” – tündökölt egy tekintélyes transzparensen (lásd nyitókép) a logikai hajtűkanyar. Felvételről pedig a legkeményebb vakcinafób kiselőadás zengett. Csak a fő megállapítások: az oltással a kormány az állampolgárokat kontrollálja, a vakcina maga a programozott halál, a kórházak beoltottakkal telítettek, az oltáskonteóra rámutató tudósokat titkosszolgálati módszerekkel hallgattatták el és a többi.

A délutáni napsütésben inkább csodálkozó arcok méregették a performanszot, nagyobb tömeg nem gyűlt össze. A jelenséggel mégis érdemes foglalkozni, ugyanis az oltásszkeptikus szekta egészen más társadalmi kockázattal üzemel, mint mondjuk az önjelölt nyelvtörténészek (Baszjad Izüt!), a Balaton-tagadók vagy az 5G-ellenzők ámokfutása. A tudományos orientációs zavar az oltástagadók esetében ugyanis

konkrét életveszélyt jelent a társadalomra, emberéletekben mázsálható kártékony hatása.

Az okokat bőven lehetne fürkészni, egészen a konszenzuális tudományosság gyatra önkommunikációjától a vágyvezérelt gondolkodás messzire nyúló gyökeréig, ám annyit mindenképp rögzítsünk, hogy bizonyos kérdésekben égető szükség lenne nemzeti minimumra. A külhoni magyarsággal való összetartozás, a nemzeti önrendelkezés vagy az oltás lényegessége pedig ilyen ügy.

Összesen 255 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerinted hogyan hozták létre a különböző vakcinákat, ha nem tudták, mi ellen kell védekezni?

A Karikó Katalinék által kifejlesztett Pfizer világszerte bevált. Egyelőre ennyit tudunk.

Küldök egy linket arra, amit vírus izolátumnak neveznek. A kutatók számára ára 2000 Euró.

https://www.european-virus-arc..

Izolátumnak neveznek oyan anyagot, melyet egy betegtől vett mintából sejtek segítségével kultíváltak és utána a sejtektől megtisztítottak. Ezek az izolátumok azonban sok más anyagot is tartalmaznak. Elég ránezni a linkben az ábrára.

De értettük, te egy 8 általánost végzett virológus vagy. Melyik tudományos szaklapra fizettél elő?

Mert az ilyen cikkek nem érhetők el ingyen, én sem fuzetekelő ilyenre, mert annyi időm nincs, hogy ezeket végigtanulmányozzam.

Nem linkeltél semmit és olyan ostobaságokat írsz, hogy az fájdalmas. Nem hivatkoztam tekintélyelvre, de te egy vagy a rengeteg önképzőkörös virulógusból, akik a középiskolai biológia órán sem értettek semmit sem, vagy eleve részt sem vettek rajta, de most megvilágosodtak néhány önmagát szaktekintélynek beállító hülyétől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés