Marco Rossi: Öngyilkos nem lehetek, családos ember vagyok

2021. szeptember 9. 8:02
A szövetségi kapitány elfogadhatatlannak tartja, hogy az utolsó 15 percben izgulniuk kellett a szurkolóknak.

Bár a magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Andorrát, Marco Rossi szövetségi kapitány elfogadhatatlan hozzáállásról beszélt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón – írta meg az Index.

„Az első félóra után joggal gondolhattuk, hogy eldőlt a mérkőzés, mert addig nagyon jól játszottunk, több helyzetünk is volt, de 30 perc után úgy kezdünk játszani, mintha elfelejtettük volna, mi történt Anglia ellen. Azon a meccsen az 55. percben – miután gólt kaptunk – kezdtük elfelejteni, amit taktikailag megbeszéltünk. A csapat most is tudta, mit kell tennie, de hogy ezt miért nem tették meg a játékosok, azt át fogjuk beszélni. Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a tizenhatoson belülre, hogy nem tudjuk kihasználni a lehetőségeinket. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél tizenhatosán belül, olyan hibák is becsúsztak, amik minket hoztak zavarba” – kezdte még viszonylag higgadtan a sajtótájékoztatót Rossi.

A szövetségi kapitány elmondta;

fontos, hogy tisztázzuk, ki az, aki ki hajlandó végrehajtani az utasításaimat.

A következő mérkőzés után nem akarom azt hallani, hogy miért hívtam be őt és őt, őt pedig miért nem. Azért, mert nem teljesíti, amit elvárok. Három nap telt el az Albánia elleni meccs után. Nem érdekel, hogy a klubok mit várnak el a játékosoktól. Persze, tudom, hogy oda is tartoznak és ezt tiszteletben kell tartani, de a válogatott edzőtáborában nem az egész napjukat kell ennek szentelni. Itt azzal kell foglalkozni, amit én mondok. Vagy megteszik, amit kérek, vagy nem hívom be őket, vagy én távozom.”

„Nem teljesítettünk jól, ezért én vagyok a felelős”

Ezek után leszögezte, hogy „ha bárki azt hiszi, hogy ügyesebb lett az utóbbi néhány napban, mint bármelyik topjátékos, akkor téved. És itt nem felelősöket keresek, hiszen én vagyok ennek a hajónak a kapitánya. Nem teljesítettünk jól, ezért én vagyok a felelős. De ha kritizálják a csapatot, csak akkor védem meg a játékosaimat, ha teljesítik, amit elvárok tőlük. Valakinek vállalnia kell a felelősséget.”

Kifejtette, hogy „ami a szurkolókat illeti, úgy hiszem, nagyszerű hangulatot teremtettek. Sajnálom hogy az utolsó 15 percben izgulniuk kellett, hogy Andorra ne találjon be, és ez elfogadhatatlan.

Egészen más hozzáállásra volna szükség, máshogy kellett volna viselkednünk a pályán.”

„Hat nap alatt megváltoztak a dolgok, fordult egyet a világ. Mi voltunk a nagy hősök, pedig hányszor mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön... Most pedig jogosan ér minket kritika. Hívjunk be olyanokat, akik korábban itt voltak? Azt hívom be a keretbe, aki megfelelő, nemzetközi szinten is helytálló teljesítményt tud nyújtani. Szép kis születésnap...” – sóhajtott az éppen csütörtökön 57 éves Rossi.

„Szégyellem magam”

„Három évvel ezelőtt, szeptemberben úgy érkeztem ide, hogy a Nemzetek Ligája harmadik divíziójában szerepelt a válogatott, most az elsőben vagyunk. Kijutottunk az Európa-bajnokságra, amit soha nem hősiesnek, inkább méltónak aposztrofáltam, mert elértük, hogy nem kell szégyenkezniük a szurkolóknak. Ami viszont most történt, amiatt szégyellem magam. Mit mondjak? Öngyilkos nem lehetek, családos ember vagyok” – fakadt ki Rossi.

Végül elmondta: „tudjuk, hogyan kell játszani nagy csapatok ellen.

Kérem, ne kérjék, hogy támadófutballt játsszunk Anglia ellen.

Andorra ellen megvoltak a lehetőségeink, de pocsék volt a helyzetkihasználásunk. Többet hibáztunk, mint a három Eb-meccsünkön összesen. És ma Andorra volt az ellenfél... Lehet, hogy nincs elég figyelem és koncentráció, illetve volt, aki elfáradt. Szalai Attila például sokat hibázott, de ő mindenhol 90 percet játszik, a klubjában és itt is. Erős, alázatos, jó képességei vannak, de neki is ki kell pihennie magát.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De ugye tudod, hogy utat csak akkor van értelme építeni, ha vezet valahová. Olyan helyre, ahová sok ember szeretne eljutni? Pl. egy stadionba...

Ha csak utakat építesz, uticéljaid meg nincsenek, akkor van 1 kis problémád. OK. Nem kicsi.

Nem tudom, te hogy vagy vele, én a szeretteimnél maradni szeretek, munkahelyre és iskolába menni meg muszáj. De vannak az életben bulik is, ahol sok ember összegyűlik. Focimeccs, Eucharisztikus Kongresszus, rockfesztivál, stb. Ha nincs hozzájuk infrastruktúra, tehát befogadó épületek és hozzájuk vezető utak, akkor az élet szarabb.

Munkahelyteremtés, turizmus, életminőség... Ilyenek javulása jelenti a megtérülést és a hasznosságot.

Ja, meg persze én annak is örülök, ha mindezek miatt több szavazatot kap a FIDESZ.

Ugyanígy szidták az ők idejükben Albertet, Tichy-t, Nyilasit, Törőcsiket, Détárit.
Az 1966-os csapatot Argentína után, az 1982-es csapatot Spanyolország után, az 1986-os csapatot Mexikó után. Pedig mindegyik kiváló játékos volt és mindegyik csapat kiváló volt.
Most nem szabad megint abba a hibába esni.
Örömet fog még okozni nekünk Szoboszlai és ez a csapat is Rossival!
Egyébként, Sok boldog születésnapot kapitány!
Nem

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés