Szlovénia: fel kell gyorsítani a Magyarország és Lengyelország elleni 7-es cikkely szerinti eljárásokat

2021. szeptember 2. 13:58
Marjan Dikaucic igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy melyek a déli szomszédunk prioritásai most, hogy ők töltik be az EU Tanácsának soros elnökségének posztját.

A szlovén Rtvslo.si Marjan Dikaucic igazságügyi minisztert idézte, aki kijelentette, Szlovénia az EU Tanácsának soros elnökeként elkötelezett amellett, hogy felgyorsítsa a Magyarország és Lengyelország ellen a 7-es cikkely szerint megkezdett eljárásokat.

A déli szomszédunk tárcavezetője erről az állampolgári szabadságjogok, az igazságszolgáltatás és belügyek parlamenti bizottsága előtti virtuális bemutatóján is beszélt, melynek során azt mutatta be, hogy melyek Szlovénia prioritásai az EU Tanácsának soros elnökeként.

(Fotó: A hivatalos látogatáson Szlovéniában tartózkodó Kövér László, az Országgyűlés elnöke /b/ és Milan Brglez, a szlovén nemzetgyűlés elnöke sajtótájékoztatót tart Ljubljanában 2016. február 18-án.MTI Fotó: Varga György)

 

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A felgyorsításnak egyetlen célja lehet, hogy az eljárást minél előbb megszüntesse, mert a vád ideológiai alapokon nyugszik.

Nem derül ki, mi a cél?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés