Brüsszelben épp összeomlik az egészségügy, máshová szállítják a betegeket, 83%-al többen halnak meg

2021. augusztus 29. 13:34
Az intenzív osztályok telítettsége miatt a brüsszeli kórházak hétfőtől más régiók egészségügyi intézményeibe szállíthatják át a koronavírussal fertőzött betegeket; a vírus okozta szövődményekben elhunytak száma meredeken, 83 százalékkal emelkedett.

A beszámolók szerint Philippe Peetrons, az Iris-Sud kórházcsoport illetékes igazgatója arról tájékoztatott, hogy a belga fővároshoz tartozó régió kórházainak intenzív osztályain fekvő betegek legalább fele koronavírus-fertőzés miatt került az intézményekbe.A betegek más régiók közötti elosztását az intenzív osztályok telítettsége mellett az is indokolja, hogy „különböző okok miatt nincs elegendő személyzet” a betegek ellátására. Belgium többi tartományában jobb az ellátottsági helyzet, a rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint körülbelül 80 olyan kórház van még az országban, ahol alig vannak betegek az intenzív osztályokon – közölte.

A sajtóbeszámolók emlékeztettek: Brüsszel járványügyi szempontból Európa legrosszabb helyzetben lévő régiói közé tartozik. A fővárosi régió a legkockázatosabb, sötétvörös besorolást kapott az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) vonatkozó térképén csütörtökön. A legutóbbi adatok szerint Brüsszelben 100 ezer lakosra 518 új fertőzéses eset jut. Az ország déli, francia nyelvű régiója, Vallónia piros, az északi, flamand nyelvű régió, Flandria narancssárga besorolású maradt.

A friss belga adatok

A belga közegészségügyi hatóság legfrissebb tájékoztatása szerint a koronavírus-fertőzés terjedése az elmúlt hét nap viszonylatában kettő százalékos növekedést mutat. Az elmúlt hétnapos periódusban 1971-re emelkedett az újonnan fertőzöttek átlagos napi száma.

Naponta átlagosan több mint 58 embert szállítanak kórházba a koronavírus-fertőzés miatt, arányuk stabil maradt az előző hétnapos időszakhoz képest. Jelenleg 597 beteget ápolnak belga kórházakban, kettő százalékkal többet, mint egy hete. Köztük 182-en részesülnek intenzív ellátásban, arányuk egy hét alatt szintén kettő százalékkal emelkedett. A vírus okozta betegség (Covid-19) szövődményeiben az előző időszakhoz képest 83 százalékkal többen, naponta átlagosan hatan haltak meg.

A járvány megjelenése óta 25 360 haláleset köthető az új típusú koronavírushoz és 1 millió 177 ezer 909-en fertőződtek meg Belgiumban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

 

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

83 %-kal. Tragédia, hová süllyedt a Mandiner.

Te érted amit leírsz? Ha igen, jó neked.

Ezt hogy számoltad ki? Átjársz egy alternatív univerzumba, ahol Fletó a miniszterelnök? Mesélj még!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés