Egy nő beperli a McDonald's-t, mert a hirdetésük arra vette rá, hogy megtörje a Nagyböjtöt

2021. augusztus 7. 17:55
Az orosz nő azt állítja, hogy a hamburgerreklám után nem volt képes tovább türtőztetni magát.

Xénia Ovcsinnyikova azt állítja, hogy rávették arra, hogy önmagát egy szaftos McDonald’s hamburgerral kényeztesse, de ő nem szerette volna ezt megtenni. Az orosz nő ezért állítólag bepereli a gyorsétteremláncot, mert azt állítotja, hogy egy ínycsiklandó sajtburger-reklám láttán nagyböjt idején kénytelen volt megtörni azt. 

Amikor megláttam a reklámot, nem tudtam megállni” 

– mondta Ovcsinnyikova, aki vallásos ortodox keresztény.

A szerencsétlenül elsült étkezés állítólag 2019 áprilisában történt, amikor az omszki asszony épp a nagyböjtöt tartotta, amely az ortodox keresztényeknél kivételesen szigorú időszak. Ekkor az istenhívő ortodox keresztények teljesen elhagyják a húst, de idővel minden állati terméket, így a tojást és a tejtermékeket is mellőzik étrendjükből. 

Ovcsinnyikova azt állítja, hogy egy hónapig be is tartotta az önmegtartóztatás ősi szokásait, de amikor meglátott egy csábító McDonald's hirdetést, amely sajtburgert és csirkefasírtot hirdetett – annak ellenére, hogy az elmúlt 16 évben sikeresen böjtölt – az éhes nő nem tudott ellenállni, és „bement a McDonald's-ba, és vett egy sajtburgert” – ismerte el nyilatkozatában a bűnbánó asszony.

A kísértés azonban nyilvánvalóan nem tetszett Ovcsinnyikovának, aki most 14 dollárért pereli a McDonald's-t, valamint büntetőeljárást kezdeményezett a fogyasztóvédelmi jogszabályok megsértése és vallási érzéseinek megsértése miatt – írta meg a brit Daily Mail.

A McDonald's hirdetésében a fogyasztóvédelmi törvény megsértését látom. Kérem a bíróságot, hogy vizsgálja ezt ki, és ha megsértették a törvényt, kötelezze a McDonald's LLC -t, hogy térítse nekem vissza az ezer rubel (14 dollár) összegű erkölcsi kárt” – nyilatkozta az asszony. 

A bíróság az orosz hírügyínökségek szerint egyelőre még nem határozott meg időpontot Ovcsinnyikova előzetes meghallgatására. 

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amúgy igen. 14 dollárt megér némi marketing.

Ez szamárság: mindenki a szabad akarata szerint dönt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés