Kopasz Bálint: Még a barátnőről is lemondtam az olimpiai aranyért

2021. augusztus 3. 7:39
Az olimpiai aranyérmes kitárulkozva nyilatkozott a verseny után.

Kopasz Bálint őszintén nyilatkozott a versenye után, írja a Magyar Nemzet. A királyi szám, a K-1 1000 méter győztese beszélt arról, mennyi mindenről le kellett mondania a siker érdekében, de mostantól kicsit lazábban szeretne élni. A kajakozást persze folytatja, úgy fogalmazott, még három olimpia beleférhet a pályafutásába.

Nem voltak barátaim

„Arra gondolok, mennyi áldozatot hoztam és hozott a családom is ezért a győzelemért. Tizenöt éve, kilenc éves korom óta erre készülök, minden egyebet a kajakozás mögé rendeltem.

Nem voltak barátaim, s bár nagyon szerettem volna tizenöt éves korom után, barátnőm sem.

Sokat és tudatosam készültem. Édesanyukámnak nagyon nagy hálával tartozom, amellett, hogy mindennap mellettem volt, nem csak vezette az edzéseimet, hanem gondoskodott arról, hogy egészségesen táplálkozzam” – mondta Kopasz Bálint az interjúzónában.

Aztán arról faggatták, hogyan vezetett az út a riói B döntőtől az olimpiai dobogó tetejéig: „Rióban még fizikálisan és mentálisan sem voltam készen arra, hogy nyerjek, sőt még arra sem, hogy a döntőbe jussak. Arra törekedtem, hogy a hibáimat kijavítsam. Azokat a bírálatokat is el kellett viselnem, hogy női lapáttal evezek, nem vagyok elég erős. Nem sértődtem, meg mindig csak arra törekedtem, hogy jobb és jobb legyek. A 2019-es világbajnoki győzelem után csakis az olimpiai bajnoki cím lehetett célom.”

Kopasz Bálint Varga Ádámmal kettős győzelmet aratott, s a társa korábbam is motiválta. „Nagyszerű érzés, hogy egyszerre két magyar állhatott a dobogón, büszkeséget hoztunk Magyarországnak” – fogalmazott Kopasz Bálint. – „Igen, mindig fontosak a vetélytársak, Ádám kiváló sportember, tavaly és idén is megszorongatott, sőt le is győzött, ami arra hajtott, hogy még jobb legyek.”

A jövőről előbb így beszélt: „Most pihenés következik, s kicsit szeretnék lazítani az életvitelemen, több időt fordítani a barátkozásra, a kapcsolatokra. A kajakozást természetesen folytatom. Későn érő típus vagyok, még tudok fejlődni. Az gondolom,

még három olimpia beleférhet a pályafutásomba.”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha arra gondolsz, hogy nem szexelt Bálint, hát elárulom neked, hogy a többiek sem.
Nem minden barátnő értékeli az ilyen jelenlét nélküli életet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés