Tóta W. nem érti, hogy az „ország népe” hogyan képes jobban érezni magát az olimpiai sikerek miatt

2021. július 29. 7:13
Az újságíró azt viszont megérti, hogy „Hosszú Katinka nem tud úszni”.

Nem kellett sokat várni az olimpia kezdete óta, újra hallatta hangját Tóta W. Árpád. Az újságíró legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor a Kúria elmarasztalta, amiért egy cikkében többek között a „büdös magyar migránsok” kifejezést használta a honfoglalókra.

Tóta W. most az olimpia kapcsán tett ki egy bejegyzést közösségi oldalára, amelyben úgy fogalmaz: nincs semmi baja Vas Kata Blankával, és azt is megérti, hogy „Hosszú Katinka nem tud úszni”, csak azt nem tudja megérteni, „amikor egy ország népe képes egy percig is jobban érezni magát attól, hogy egy ugyanitt lakó leány NEGYEDIK lett HEGYIKERÉKPÁRBAN. Nem, nem én vagyok a hülye, hogy leszarom” – írta a kedd esti posztban.

A publicista ezek után tegnap is írt egy hasonló posztot, amelyben a sportmédiát is kritizálja.

„Tóth Krisztián cselgáncsozó bronzérmes. Negyedik lett Vas Blanka hegyikerékpárban. Bravúr: a 12. helyen végzett Bragmayer Zsanett a női triatlonosok versenyében

És nézzük meg a cikkeket is, ha akarjuk. Ha ezek örömhírek, nyilván a dzsúdó és a triatlon mind nagyon fontos ügy, és egyáltalán nem mindegy, ki mit tud ezekben. De akkor hogyan lehet, hogy a hírekből vagy ki sem derül, kié lett az arany, vagy a legvégén két odavetett mondat? Akit valóban érdekel a cselgáncs – és ezzel semmi probléma nincs – az nem arra lenne kíváncsi, hogyan küzdött a világ legjobbja? Miért nem az a cím, hogy a grúz Lasha Bekauri aranyérmes – vagy miért nincs legalább róla IS egy hír? És ha a triatlon hírértékű, miért nincs ott az ezüstérmes és a bronzérmes, sőt a tizenegyedik helyezett arcképe és életrajza?” – értetlenkedik az újságíró, majd megadja a választ saját utolsó kérdésére: azért, mert valójában nem olyan érdekes se a triatlon, se a dzsúdó, „egyik sem eladható kontent”.

„A gyerekes nacionalizmus viszont igen. Kár ennek tapsolni, de ha már, akkor ne tegyünk úgy, mintha ez sportélet lenne, mert nem az.Végül szontyolodjunk el nyugodtan: a többieket pontosan ugyanannyira érdeklik a mi eredményeink, mint minket az övék” – zárul a bejegyzés.

 Nyitókép: Tóta W. Árpád Facebook-oldala/Media1

Összesen 178 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a barom még sose nézett sportközvetítést. Ha egy magyarnak kell drukkolnom, rongyokban az idegeim. Persze, hogy érdekes, hogy kard van-e a kezében vagy az uszodában nyomja.

Ha utólag hallom, hogy győzött, akkor tényleg csak annak örülök, hogy van egy terület az életben, ahol egy honfitársam a legjobb(ak között van). Akkor a sportág kevésbé számít. De az élmény is kisebb.

Bezzeg a CEU sorsa, hogy az mennyire érdekel mindenkit az országban!
Nyomatni kell a témát ezerrel, igaz-e tótácska wécske árpika? És a nép,
az istenadta nép egy emberként kutatja, hogy ki az a Panyi, akiért most
aggódni kell, mert Orbán Viktor megismerte a Panyi család hétvégi
bevásárláslistáját.Bemutatkozott egy anti-sportember.

Hát persze, hogy nem érti. Az lenne a csoda, ha értené.

Attól, aki olyan alja stílusban beszélt a nagybeteg II. János Pál pápáról, Orbán Viktorról, attól mi mást várhatnánk, amikor a sportolóinkról beszél.
Egy kiégett depressziós vagy Árpád. Miért nem kezelteted magad?

Tóta W. nemzetközi szintem egy sokadrangú újságíró, hazai szinten sem egy spiller, tehát ezen a szinten kell őt kezelni. Én pont leszarom, amiket ír. De te ettől még élvezkedhetsz az írásain, ha neked azok többet számítanak, mint a magyar sportsikerek.

Látod, ez ilyen egyszerű, és még trágár minősítések kellenek hozzá.

Sikeres olimpiai szereplés remekül emeli az ország imázst. Egyáltalában, milliók figyelnek fel az országra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés