Kiábrándult fideszes hekkelte meg a nemzeti konzultációt, a kormány büntetőfeljelentést tett

2021. július 27. 8:54
Tomanovics Gergely, kiábrándult Fidesz-aktivista egy algoritmus segítségével több mint 3500-szor töltötte ki a Nemzeti Konzultációt.

A Gery Grayhound nevű felhasználó 12 órán keresztül streamelte élőben a YouTube-on, ahogy az általa írt algoritmus véletlenszerűen tölti ki a kérdőívet. A hatóságok 12 óra után ellehetetlenítették az algoritmust, ami „Gery-t” nem állította meg, és két órával később folytatta egy kicsit más módszerrel. Összesen 3500-szor töltötte ki a konzultációt, miután sikerült végleg leállítani.

Az elkövetőt nem sokkal később az Klubrádióba hívták meg beszélgetni a NERbot 2.0-ra keresztelt algoritmusról. Tavaly szeptemberben egy Nerbot nevű felhasználótól 25 óra alatt kb. 10.000 „választ” kapott a kormány, ami után feljelentést tettek kibertámadás miatt. Az egyébként Gergely névre hallgató férfi az interneten azt állította, hogy a Nerbot nevű felhasználó nem ő.

A férfi hosszú távú célja az, hogy

újraindítsa a NERbot 2.0-t „egy utolsó menetre”,

aztán elérhetővé tegye, hogy bárki, akár egyszerre több ezer ember is tömegesen indíthasson ilyet saját gépen vagy bérelt szerveren.

Akció-reakció

A kormány hétfőn közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt. Elfogadhatatlannak tartják, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet.

Nyitókép: kormany.hu

Összesen 247 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bűncselekmény. Ennyi.

Azzal meg nyilván nem foglalkozol amikor fideszes aktivisták tépkedték az ellenzéki plakátokat, mert az nem illik bele a világképedbe. Nekik milyen bírót szánnál??

Ja, mint Balavány...

A fideszes informatika egy rakás szar, ebben is igaza van, de az nem jelenti azt, hogy valaha is össze lehet állni a hazaáruló bandával...

- Újhelyi
- Leisztinger

a sor még hosszan sorolható.
Valahogy baloldalon mindig van igény azokra, akikből nem kért a Fidesz, sőt, még magukhoz képest fényes karriert is képesek befutni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés