Köhög a „kormányahibás” kommunikációs automata Karácsonynál – Perlaky-Papp József a dugókról a Mandinernek

2021. június 30. 12:00
„Az a kisgyerek jut erről a magatartásról eszembe, aki a bújócskánál eltakarja a saját szemét és ezzel azt feltételezi, hogy őt sem látják” – mondja a közlekedési helyzettel kapcsolatos fővárosi kommunikációról a Budapesti Metropolitan Egyetem docense.

„Az elhallgatást nem tartom működőképes stratégiának. Az a kisgyerek jut erről a magatartásról eszembe, aki a bújócskánál eltakarja a saját szemét és ezzel azt feltételezi, hogy őt sem látják. A budapesti dugók nemcsak zavaróak, tervezhetetlenné váltak az útvonalak idejei, a kényelmetlenségen túl kárt okoz a budapesti autósoknak” – fogalmazott megkeresésünkre Perlaky-Papp József. A nyilvánosság-stratéga, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense kifejtette:

Ha megnézem a főpolgármester úr Facebook-oldalát, az inkább országos politikai témákra reflektál,

politikai programot hirdet, alig szorít helyet a budapesti témáknak.”

Megírtuk: számos nagyberuházás összecsúszásával komoly közlekedési problémák alakultak ki a fővárosban, rendszeresek a dugók, a torlódások, illetve a lakossági tiltakozás. Megkérdeztünk a témában a baloldali, felelős politikusokat, ám nem kaptunk választ a helyzetre. A főpolgármester tanácsa pedig annyira „sikeres” volt, hogy a Fidesz kampányt épített rá.

Helyénvaló, hihető magyarázat a kialakult dugókra, hogy „összecsúsztak a projektek”? – kérdeztük a szakértőtől. Perlaky-Papp József szerint azért vannak felelős vezetői egy városnak, hogy ide-oda és össze csúszkálás helyett pontos tervezéssel előzzék meg a közlekedés részbeni ellehetetlenülését.

Kríziskommunikációs kezelésnek alkalmatlan ez a magyarázat.

Nincs benne a helyzet javításának az ígérete, nem olvasható ki belőle a segítő szándék. Emiatt inkább az autósok közlekedési eszközleszoktató kifárasztásának tűnik: ne használja, ne menjen be a városba vele” – részletezte.

Perlaky-Papp József: Mintha Karácsony Gergelyt elhagyta volna a szerencséje

Mennyire sugároz tehetetlenséget, illetve mennyire lehet hatásos kommunikációs eszköz mindezek kapcsán ismét a kormányt okolni a kialakult helyzetért? Egyáltalán: kommunikációs szempontból mennyire „segíti” Karácsonyt ebben a szituációban, hogy városvezetőként éppen miniszterelnök-jelölt-jelölti kampányt is folytat? – vetettük fel.

Perlaky-Papp rámutatott: egy ideje használja ezt a módszert a főpolgármester, és nem is volt eddig ebben sikertelen. A nyelvvizsgabotrányáig a magyarázataiból sok mindent elfogadott a mögötte álló budapesti többség. „Nekem most úgy tűnik, mintha ez a kormányahibás automata elkezdett volna köhögni és akadozni. Ha a miniszterelnök-jelöltek népszerűségi mutatójának a mozgását nézem, olyan mintha Karácsony Gergelyt elhagyta volna a szerencséje” – hangsúlyozta, hozzátéve, ha egyre több lesz a probléma a főváros működésében az tovább gyengíti a Párbeszéd társelnökének jelölti pozícióit.

Hiszen ha valaki egy kisebb feladatban kudarcot vall – folytatta a docens –, hogyan tartanák őt érdemesnek nagyobb feladatra?

_

nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt már el sem tudod képzelni, hogy az autót nem csak kényelemből használják? Gyerekeket vinni, hozni a nyári táborból, otthon is dolgozva laptoppal, egyéb anyagokkal munkába menni, vagy ha a munkahely olyan helyre települt, amely messze van minden tömegközleledéstől.

De Karácsony csak makogni tudna, ha a fővárosiak egy nap mind tömegközlekedéssel akarnának menni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés