Jakab Péter nyerte az Index szavazását arról, ki legyen Orbán kihívója 2022-ben

2021. május 11. 22:04
A második helyen Karácsony Gergely végzett. Az abszolút utolsó Fekete-Győrnél még a „valaki más” opció is több szavazatot kapott.

Szavazást indított az Index arról, hogy ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a 2022-es választáson. A legnagyobb magyar közéleti lap oldalán csaknem harmincezer olvasó voksolt. (Összehasonlításképpen: a közvélemény-kutatók általában ezerfős mintán dolgoznak, igaz, sokkal reprezentatívabb adatokat hoznak ki korra, nemre, településtípusra és végzettségre tekintettel is.)

Fekete-Győrt még a „valaki más” opciója is verte

Mindenesetre a reprezentatívnak semmiképp sem nevezhető felmérésen Jakab Péter zárt az első helyen. A Jobbik elnöke 9101 szavazatot kapott, jócskán megelőzve ezzel a másodikként befutó Karácsony Gergelyt. A főpolgármesterre 5164 voks érkezett. Vele közel fej-fej mellett végzett Márki-Zay Péter, aki kilenc szavazattal maradt le.

Negyedikként Dobrev Klára futott be 4165 szavazattal.

A Partizánban csúnyán megégő Momentum-elnök, Fekete-Győr András csúnyán lemaradva az utolsóként végzett, 1214-en látnák őt szívesen Orbán Viktor kihívójaként. Nála még a „valaki más” opció is több szavazatot kapott.

Egyébként Jakab Péter elsőségét néhány közvélemény-kutató közelmúltbéli mérése is alátámasztja: a Medián és a Nézőpont is a Jobbik elnökét hozta első helyen az április kutatásában.

Mi lesz Karácsonnyal?

A legfrissebb, Publicus által jegyzett felmérés szerint azonban a főpolgármester nyerné az előválasztást – noha még be sem jelentkezett hivatalosan a versenybe. Értesüléseink szerint a baloldalon nyílt titok, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek előválasztása valójában előre megírt forgatókönyv szerint fog történni, a hatpárti összefogás végső jelöltje Karácsony lesz. 

Erre utal a hvg napokban megjelent cikke is, amelyben ezt írják: „Többekkel beszélve az a valószínű forgatókönyv, hogy az előválasztás végén Karácsony Gergely lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt”.

Erről írt a napokban megjelent cikkében a Magyar Nemzet is. A lap szerint, Dobrev Klára indulásának nyilvánosságra kerülése miatt egyre nagyobb a nyomás a főpolgármesteren, hogy ő is bejelentse, megméretteti magát. Ezt látszik alátámasztani az előválasztáson induló Fekete-Győr András hétfőn tett nyilatkozata. A Momentum elnöke az ATV-ben úgy fogalmazott, „nagyon várjuk, hogy Gergővel teljes legyen a csapat”.

Ön kit választana? Írja meg kommentben!

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amit ti lopásnak neveztek, azt az ellenzék akarja folytatni, persze csak az után, ha megfizették a más vagyonából a külföldi támogatások árát. Mert a lényeg ebben van, kizárták a külföldi érdekeltségeket a hazai gazdaságból.

Titeket meg hergelnek a korrupcióval, jogállammal, demokráciával. Miközben az EU alapjában korrupcióra épül a sokféle lobbi érdek, és a multik miatt, a jogállamot, demokráciát meg ott sem tartják sokra ha az érdek úgy kívánja.

LOL

Példálózol azzal a Hódmezővásárhellyel, ami után 2 hónappal jött a harmadkk 2/3. (De délelőtt Karácsony még felszólította Ádert...)

Magas lóról fölényeskedés, mi?

Én biztos nem, mert én Dobrevre szavaztam! :-D

Kabaré! A "Jákob rabbi kalandjai", ellenkező előjellel...

A választék a rossz, rosszabb és legrosszabb volt.

Tényleg, mindegy lenne, mert Gyurcsány úgyis megpuccsolná.

:D
Tuti az előválasztásra is elmegyek!
Látni szeretném a vérlibsi ismerőseimet a Jobbikra szavazni:D

A kis hülye, hogy ül itt? Az embernek egyből nevetnie kell. :)

Az a nagy helyzet, hogy ez tényleg előre le van osztva az érintettekkel, hiszen jákob többször nyilatkozta, hogy besorol a győztes mögé.
Dobrevától ilyet nem hallottunk.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2021. május 12. 11:02

Palika, az értelem nélküli mantrázás egy idő után elég nevetséges. Az EU-t védő szavaidból úgy érzem, nem tudsz semmit a védelmükre felhozni. 1999-ben egyszer már lemondott korrupció miatt a komplett Európai Bizottság. Nem sokára megismétlődik.

Válaszok:
Sulammit | 2021. május 12. 11:41
Sulammit | 2021. május 12. 12:50

Igen, ezt kéne észrevenni az ellenzék szurkolóinak.

Először is semmi köze a magyar belügyekhez a magyar politikához.
Másodszor várom már, hogy mikor írja, hogy "Hajrá Gyurcsány!"
Még azzal sincs tisztában, hogy a hatpárti csomaggal Gyurcsányt kapja bónuszként.

DEhát a baloldal már csak ilyen. A baloldali érzelmű emberek Gyurcsány, Horn Gyula, Kádár, Kun Béla, Sztálin emberei. Azt az eszmét viszik tovább.

Palika, most éppen 1955, 2009-óta nyomja ugyanazt a dumát, csak mindig másokért lelkesedik.

Jövőre jákob úgy fog szállni a hatalomból, mint a győzelmi zászló.

A lényeg, hogy egy magar embernek akarja megmondani onnan Amerikából hogy mivel foglalkozzon és mivel ne.
Ha pedig valaki az amerikai belügyekkel foglalkozik, ami mindannyiunk életére befolyással van, azt elkussoltatja.

Miért most milyen körülmények közt élsz?

Helló! Bizony szép lenne, ha a dobreva házaspár letenne a hatalomért való harcról.

Nem Orbán helyett mondta, hanem az ellenzékiek közül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés