Gulyás szerint hazudik a Népszava Orbán és Von der Leyen találkozójáról

2021. május 11. 21:40
„A helyreállítási tervet pedig számtalan konstruktív egyeztetés után ma este nyújtjuk be, tehát logikailag könnyen belátható, hogy nem lehet visszadobni azt, amit be sem nyújtottunk” – írja a közösségi oldalán a miniszter.

Lapunk is beszámolt Ursula von der Leyen és Orbán Viktor találkozójáról, amelyen szó esett az uniós helyreállítási keret magyarországi felhasználásáról. Mint az Európai Bizottság elnökének Twitter-bejegyzéséből kiderült, a helyreállítási alapon kívül szó volt az aktuális koronavírus-helyzetről, az EU zöld megállapodásának végrehajtásáról, a jogállamisági jelentésről, valamint a globális és nyugat-balkáni ügyekről is.

A Népszava szerint Orbán megsértődött

Az április 23-i találkozóról kedden közölt exkluzívnak szánt részleteket a Népszava.

„Sértődötten állt fel a vacsoraasztaltól április 23-án Brüsszelben Orbán Viktor. A kormányfői rosszkedv oka: ritkán fordul elő, hogy az uniós vezetőkkel szemben semmilyen engedményt nem képes elérni, márpedig most ez történt. Az Európai Bizottság (EB) irányítói ugyanis közölték a magyar delegációval: az uniós helyreállítási alap igénybevételére kidolgozott magyar terveket annyira rossznak tartják, hogy ebben a formában nem fogják támogatni. Ha a magyar kabinet ragaszkodik az elképzeléseihez, akkor a nemzeti terv negatív ajánlással kerül majd az EU-s pénzügyminiszterekből álló Tanács elé” – olvasható a baloldali lap cikkében. Mindezt azonban cáfolta Gulyás Gergely. A miniszter közösségi oldalán arról ír, hogy a magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének találkozója kifejezetten baráti volt.

„Nem lehet visszadobni azt, amit be sem nyújtottunk”

„Ott voltam, a Bizottság elnöke részéről egy szó sem hangzott el abból, amit a Népszava a szájába ad. Ahogyan Magyarország, úgy a 27 tagállamból 20 másik sem akarja államadósságát további uniós hitellel növelni. A helyreállítási tervet pedig számtalan konstruktív egyeztetés után ma este nyújtjuk be, tehát logikailag könnyen belátható, hogy nem lehet visszadobni azt, amit be sem nyújtottunk” – cáfolja a Népszavát Gulyás.

„A Népszava régi komcsi szokás szerint hazudik, a 24.hu pedig örömmel terjeszti. Ez nem újságírás, hanem baloldali kampány. Ezek nem újságírók, hanem politikai aktivisták” – teszi hozzá a miniszter, aki új jelszót is ajánl a 24.hu-nak: „24.hu – friss hazugság – valótlan tartalom”.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vasárnap is hazudták, amikor azt írták, hogy a 16-18 évesek foglalhatnak időpontot, ugyanis csak hétfőtől lehetett.
Zavarkeltes a céljuk minden területen.

Már a Népszava hivatkozása is ködös volt: " az eseményre rálátó forrásunk szerint". Amikor olvastam, gondoltam magamban, ez aztán a megbízható hírforrás!...

A Népszava nem mérvadó, ami a hiteles újságírást illeti. Hazudnak, mint a fene.
Onnan tudjuk, hogy egyáltalán létezik még ez a lap, hogy időnként szemlézi egy-egy propagandistájuk cikkét a mandiner. Különben a kutya sem olvasná.

Ezt Dobrevtől loptad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés