Karácsony a barlangban

2021. május 7. 21:19

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A mama kedvence mostanáig várta, hogy Gyurcsány megengedje neki, hogy játszhasson egy kicsit.

„Mottó: »Orbán alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok.« (Karácsony az Economistnak)

Hogy is kezdi Cyrano az Orr monológot – hát így:

»Ez szimplán hangzik… Így nincsen hatása!

Mondhatta volna szebben, kis lovag,

Más-más hangnemből… Így ni, hallja csak:…«

S aztán jönnek hosszú-hosszú sorban a képek a nagy orról.

Na de hát miért is várnánk el ennyi szellemességet, könnyedséget, csalafintaságot ettől a Karácsonytól, a mama kedvencétől, a zsúrfiútól, aki egész gyerekkorát magasan és vékonyan töltötte a pálya szélén, hóna alatt a vadiúj focilabdájával, arra várva, hogy végre valaki bevegye a csapatba és játszhasson egy kicsit.

De nem vette be soha, senki.

Erre a nagy pillanatra egészen mostanáig kellett várnia, negyvenöt éves koráig, amikor végre Gyurcsány megengedte neki, hogy játszhasson egy kicsit.

A játék lényege, hogy főpolgármesterként a lehető leghosszabb ideig azt kellett hazudnia, hogy esze ágában sincs miniszterelnök-jelöltnek lennie, mert őt kielégíti ez a munka.

A játék jelen szakaszában aztán engedni fog a »közakaratnak«, s nyilván szándéka és hajlamai ellenére elfogadja a felkérést, s bejelenti miniszterelnök-jelölti jelöltségét.”

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 161 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amit Bayer írt, abban nincs gyűlölet és rosszindulat. Karácsonyt nem kell gyűlölni, ő egyszerűen csak nevetséges. Mikrofonba mondta, tudtán kívül, hogy ő csak egy báb. "Hatalmi kérdések közelébe nem engednek..." "Elásnak..." És akit ilyen önvallomás után megfuttatnak főpolgármesternek, majd eljátszatják vele, ő nem akar miniszterelnök jelölt lenni, miközben mindenki látja, hogy az lesz, nos az csak egy sajnálatra méltó báb.

Már csak annak kell kiderülni, azért vállalja, mert ilyen rossz az önértékelése, hiszen eddig semmi értékelhetőt nem mutatott fel, vagy fogják valamivel. Hogy aztán vele is eljátssza Gyurcsány azt, amit Medgyessyvel eljátszott.

45 éves bzmg, és egy kibaszott B jogsira nem futja a kurva nagy képességeiből. Szánalmas vinnyogó pondró. Vézna nyivákoló fos. Kapna egy pofont, bőgve szaladna az óvónénihez.

Amit eddig NEM tanult meg, azt már nem igen fogja és az elég sok és még lényeges is. Ez egy középkorú, mérsékelten tehetséges és okos és inkább tanulatlan, mint magasan képzett alak.

A moslék koalíció ideális miniszterelnök jelöltje.

Karácsony a töketlenség szobra. Nem csodálom, öten fogják a póráz végét, és ha miniszterelnökké válna, akkor ugyanez lenne. Ő csupán egy politikai bérmunkás egyéniség nélkül, önálló gondolatok nélkül. Minden a szánalmas fazonjára van felépítve.

Nem vagyok híve a magánélet boncolgatásának, de ez Karácsony személyiségét nézve fontos körülmény. Politikai téren pedig azt vetíti előre, hogy nem lesz cselekvőképes, ahogyan ez már most is látszik. Két év alatt elvitetik vele a balhét az intézkedések miatt, aztán lecserélik.

Igen. Ha Orbán személyiségét lehet különböző módon boncolgatni, akkor ez Karácsonyra, vagy Gyurcsányra nézve is indokolt.

Tegyük hozzá, hogy amikor Orbán és Tarlós az MSZP-vel kötött koalíció miatt szakított a kollaboráns SZDSZ-szel, akkor velük együtt szavazók százezrei fordultak el ettől a párttól, és így lett a szadeszból az MSZP-n élősködő, a bejutási küszöb környékén billegő párt. Erről minden liberális mélyen hallgat.

Érdemes lenne ezt körül járni, hány külföldi került fel az önkormányzati választás előtt a szavazók listájára. Lenne sivalkodás, de jogos igény, hogy erről képet lehessen alkotni. Főleg akkor, ha ennyit lovagolnak a határon túli magyarok szavazatain. Akiknek mégis csak több közük van ehhez az országhoz.

Gyurcsányné, mint az EP alelnöke többet hozhat a DK-nak, mint férje által irányított látszat miniszterelnök. Ráadásul, ha hatalomra kerülnének, nem Gyurcsánynéval vitetnék el a balhét az első népszerűtlen intézkedések miatt, arra jó lesz Karácsony. Utána már jöhet Gyurcsányné, mert elég visszás lenne Medgyessy esetéhez hasonlóan félreállítani.

A Népszabadság egykori munkatársát ezért a stílusért fizeti -nagyon jól- a Párt és Zsóti csípőből hozza ezt.
Tudod, ki hogy szocializálódott.
Az meg amúgy sokat elmond róla, hogy a Karácsony interjúból csak az maradt meg neki, hogy mit mondott szeretett Vezéréről, pedig nyilván sok minden másról is szó volt abban az interjúban.

Zsóti munkásságát olvasva nemcsak a libernyákok állnak szarból, gyűlöletből és rosszindulatból, bár a te munkásságod sem éppen népművészet...

Aztán neked ki dobja a csontot???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés