Szijjártó Péter: A Pfizer szállította a legtöbb vakcinát Magyarországra

2021. május 4. 11:31
A fiatalok beoltásához elsődlegesen a Pfizer vakcináját fogja használni a jövőben Magyarország.

Áttörést ért el Magyarország azon a téren, hogy hazánk az első olyan ország, ahol mindenki számára elegendő vakcina áll rendelkezésre, köszönhetően annak, hogy hazánk nem csinált ebből ideológiai kérdést és a szélrózsa minden irányából vásárolt oltóanyagot. Magyarország immáron tehát nem keresleti, hanem kínálati piacként van jelen a vakcinák között – mondta el Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta:

„A mai napon, a huszadik Pfizer szállítmánnyal újabb 334 ezer adag vakcina érkezik, ezzel a Pfizer a vezető vakcina hazánkban”.

Az mRns technológiában elért áttörés és a vakcina előállítása között csupán 280 nap telt el, ami rekordidő – mutatott rá Vereckei Péter, a Pfizer magyarországi igazgatója. Eddig 2.8 millió vakcina érkezett hazánkba a Pfizer gyártól, a mai naptól azonban az amerikai cég felpörgeti a szállításokat így május hónapban 1.3 millió, júniusban pedig már több, mint 2.3 millió adag Pfizer-vakcina érkezik hazánkba, ami lehetővé teszi a 16 évnél fiatalabbak beoltását is.

„A leghatékonyabb eszköz a vakcináció, és a Pfizer vakcinába vetett bizalom pedig nagy” 

– jelentette ki Vereckei Péter. 

 

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szavazz az Alkotmányosköltség Pártjára!

Mert a kínaivírusra való kínaivakcina volt a legdrágább!

Jók vagyunk, Pfizerben is. Köszönet érte, Orbán Viktornak, Szijjártó Péternek és mindenkinek, akik azért dolgoznak éjt nappallá téve, hogy oltva legyenek a magyarok, mindenki, aki felelősséggel tartozik magáért és a családjáért.

Csak egyre emlékszem és az te vagy.
A mondatom második részénél megakadtál az olvasásban?
Ez egy összetett mondat volt.

"Erre két seggre emlékszel csak?"

Én személy szerint kerülöm az oltást ahogy csak lehet. Mert ugye minek, egy olyan vírus ellen, amelyet ezidáig a járvány csúcsosodása alatt sem sikerült elkapnom. De ha mégis a körülmények miatt ebbe belekényszerítenek, akkor semmiképp sem mRNA vakcinát.

Gyalázatosságnak tartom, hogy a gyerekeket és fiatalokat is, kiket ez a kór a legkevésbé érint szintén oltani akarják ezekkel, a még alig fél éve használt kísérleti vakcinákkal, melyek hosszú távú hatásairól még annyit sem tudunk, mint egy lepkefing.

Mert ezek nélkül a vekcinák nélkül nem tartanánk ott, ahol, plusz mert valamivel ellensúlyozni kell a brutális baloldali ellenreklámot. De szerintem ez számodra is világos.

"Furcsa. Külföldön a Pfizerre mondták, hogy nem lesz elég csak a 2. dózis"

Ezt konkrétan a Pfizer vezérigazgatója mondta.

Ha már mindenképpen oltatnom kéne magam és választani lehetne, akkor nálam ez lenne a sorrend.

1. Kínai vakcina/Sputnik V
2. AstraZeneca/Johnson&Johnson
3. Pfizer/Moderna

Helyes a megfogalmazás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés