Závecz: Erősödött a Fidesz, egy százalékkal vezet az ellenzéki összefogás

2021. április 22. 12:35
Az ellenzék két legerősebb pártja a Jobbik és a DK a felmérés szerint, a Momentum visszacsúszott az MSZP szintjére.

Az előző hónapokhoz hasonlóan ismét a Fidesz és a Jobbik tudta valamelyest növelni a támogatottságát. A kormánypártnak a választókorúak körében februárban 31, márciusban 33 százalékos volt a tábora, most 34 százalékon áll. A Jobbik két hónapja 9 százalékos párt volt, egy hónapja 11 százalékot kapott, áprilisban 12 százalékot. A DK-nak a márciusival azonos nagyságú a tábora, 11 százalékos – derült ki a Závecz Research legfrissebb, április közvélemény-kutatásából, amelyről a Telex számolt be.

Az intézet 2021. április 9-e és 17-e között végezte a felmérést ezerfős mintán, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz toronymagasan vezet, 47 százalékkal; a második helyen a DK áll 17, százalékkal; harmadik a Jobbik, 15 százalékkal. A biztos választók körében rendkívül szoros a két politikai oldal versenye, az ellenzéki lista 49 százalékon áll, a kormánypártoké 48 százalékon.

Hasonlóan szoros az a kérdés is, hogy ki kapna több szavazatot, ha most lennének a választások. Erre 41 százalék úgy válaszolt, hogy a Fidesz, 39 százalék pedig azt feltételezi, hogy az ellenzék nyerne egy most vasárnap tartott megmérettetésen.

A teljes választókorú népesség körében 34 százalékon áll a Fidesz, az ellenzéki tábor pártjai közül a Jobbik és a DK van 10 százalék fölött, 12, illetve 11 százalékkal. Tőlük leszakadva fej-fej mellett áll a Momentum és az MSZP, 6, illetve 5 százalékponttal. Van 26 százaléknyi bizonytalan szavazó is a Závecz kutatása alapján.

Az LMP kettő, az összes többi formáció a teljes népesség egy százalékának szimpátiáját élvezi.

Összesen 237 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A NOmentum eltűnt?

Ha a Zavecznél 1%-al vezet az ellenzék, akkor a valóságban minimum 5%-al vezet a Fidesz...

Az ellenzéki győzelem a nemzet legnagyobb tragédiáját jelentené, nagyobbat, mint Mohács volt. Akkor azért maradt némi magyar integritás, az újjászületésre jogosító struktúra, remény.

Ha balliberálisok győznének, akkor Magyarországot végleg eltüntetnék Európa térképéről, lásd a globális nagytőke álmát kiszolgáló Dobrevet és az "európai magyarokat", akik sem magyarok, sem európaiak.

persze néha már arra gondolok, hogy az itt lakók közül nagyon sokan már nem is érdemlik meg, hogy a gondolkodó magyarok, zsidók, németek, horvátok, cigányok, az itt élő valamennyi normális honfitársunk küzdjön a hazaárulókért.

De akinek családja van, gyermekei, unokái, az nem adhatja el a hazáját, az harcol gyermekei, unokái megmaradásáért, jövőjéért. A normális emberek. Azok, akik képesek az önálló gondolkodásra, akik nem az RTL, ATV paneljai szintjén képesek felfogni a világot.

Én sem veszek erre mérget, az önámítást kerülöm, de nincs kormányváltó hangulat, viszont van egy már kezdettől a bukás jeleit hordozó balos előválasztási komédia.

A Jobbik Orbán-gyűlölete, a bal-libek magyargyűlölete a magyarázata, hogy képesek összeállni, egymás mellé.
Ez természetesen, ha a hatalmat megszereznék, totális Mohács lenne Magyarország számára. 1526-ban pontosan ilyen "koalíció" futtatta a nemzetet a vérpadra.
De akkor még volt valamennyi tartalék, ma ilyen már nincs, illetve van: gyűlölettartalék, az meg, ez törvény, mindent elpusztít, legfőképp az Életet.

Olvasd el a Hadházy-Tóth konfliktushoz fűzött fecebook bejegyzéseket...

Kormányváltó hangulat az az, ami pl. 2010-ben volt. Ha most vannak is kormány-kritikus megjegyzések, az még nem az, mert 2022-ben lesz a választás.. De majd meglátjuk 2022-ben...

És a Medián felmérése szerint sokan nem szavaznának a balos összFegyenc listára, inkább a Kétfarkúakra Milyen igazuk van!

Egyelőre ténylegesen az van, hogy Kutyáék nem vesznek részt az összFegyenc akármiben, de nem valószínű, hogy elérik a parlamentbe jutási küszöböt, így ott koalíciózni sem tudnak senkivel.

Egyelőre tényszerűen az van, hogy nem fognak össze velük. És már 2018-ban is elutasították Fegyencéket / is /.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés