Elhunyt Rácz Sándor István 56-os szabadságharcos

2021. április 12. 19:40
Rácz Sándor István 1936. augusztus 3-án született Karcagon.

Elhunyt Rácz Sándor István 56-os szabadságharcos 84 éves korában múlt hétfőn – tájékoztatta a család az MTI-t. Az elhunyt szabadságharcos életútját felelevenítve hétfői közleményükben azt írták: Rácz Sándor István 1936. augusztus 3-án született Karcagon. Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején társaival vagoneltereléssel meggátolták az oroszok által összeszedett magyarok deportálását a Szovjetunióba, ezzel több száz ember életét megmentve.

A megtorlásokkor 12 év letöltendő büntetésre ítélték, ebből hat évet leült, majd 1963-ban amnesztiával szabadult.

1988-ban ő alapította meg Budapest első MDF-es szervezetét, majd az MDF országos választmányának elnöke volt, ebben a tisztségében kérte Antall Józsefet, hogy legyen Magyarország miniszterelnöke. Rácz Sándor István előkészítője volt a rendszerváltásnak, részt vett a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének létrehozásában is. 1990-1995 között az 56-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke volt.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki a képen van, a Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke (akit elfelejtettek leváltani a kommunisták, már régen meghalt.

Mióta cserélték a képet. Mert szóltam.

Az ember azt gondolná, hogy egy nyilvánossággal közvetlen kapcsolatban álló médiumnál ismerik a vezetéstudomány alaptéziseit és a produktumot ellenőrzik, mielőtt kiteszik. Ehhez csak két ember kell: az újságíró, aki ír és a (fő)szerkesztő, aki ellenőriz. (PLORDICO elv)
Itt most sikerült az 56-os témakörből bohózatot csinálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés