Blikk: Véget ér a Barátok közt

2020. november 30. 9:26
A legendás sorozat 22 évig volt látható az RTL Klub palettáján.

A Blikk értesülései szerint az RTL Klub úgy döntött, hogy lezárja a 22 éve tartó napi sorozata forgatását, mert az már nem jövedelmező számukra. Az 1998-ban indult Barátok közt nyáron ünnepelte a tízezredik epizódját, de nézettségi rátája évek óta csökkenő tendenciát mutat. Bár a csatorna még hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de a Blikk szerint a színészek és stábtagok már tudják, hogy véget ér a legendás sorozat.

„A sorozat íróival állítólag már közölték, kezdjék elvarrni a történetszálakat, hogy egy, a 22 éves sorozathoz méltó befejezést kapjon a széria. December végéig befejeződhet az új részek írása, azaz legkésőbb tavasszal a forgatásnak is vége lehet, így a nyáron elköszönhetnek a nézők a Mátyás király tér lakóitól” – nyilatkozta a Blikk forrása.

„Eleinte nyugtattak minket, hogy a pletykák ellenére ne aggódjunk, jó a nézettség, de én úgy tudom, már döntöttek, vége. Bevallom, arcul csapott, ki kell találnom, mihez kezdek a jövőben” – mondta a sorozat egyik szereplője.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek adott indoklást a széria megszűnése kapcsán. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a sorozatokkal foglalkozó oldalnak egy rövid interjúban megerősítette a Blikk hírét, hogy befejezik a sorozatot, illetve elmondta, hogy a szériát, mely volt, amikor fénykorában még 70 százalékos közönségarányra is képes volt, azért szüntetik meg, mert mostanra már messze nem nézik annyira jól, mint amikor a konkurens tévécsatornák a Barátok közthöz igazították a programjaikat, hogy azok ne kerüljenek vele szembe.

Kolosi azt mondta, a sorozat nézettsége már a minimumot sem éri el mostanában, azért nem tudták főműsoridőben sugározni, hiszen az RTL számára fontos, hogy a műsorai a saját sávjukban a legnézettebb műsor legyen.

(Blikk, media1)

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Sándor

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én a klasszikus Örkény-féle sorozat-gombamérgezésre szavaznék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés