A 444-hez igazol Miklósi Gábor, az Index egykori főszerkesztő-helyettese

2020. október 27. 8:40
Ő volt az az újságíró, aki tavaly novemberben a Puskás Aréna avatómeccsén nem állt fel az Ismerős Arcok elnevezésű zenekar Nélküled című számára.

Miklósi Gábor, az Index volt munkatársa, korábbi főszerkesztő-helyettese a 444-hez igazol, tudta meg a Media1. Miklósi Gábor 12 éven át volt az Index munkatársa. A neve onnan is ismerős lehet, hogy ő volt az az indexes munkatárs, akit a kormányközeli sajtó azért támadott tavaly novemberben, mert a Puskás Aréna avatómeccsén nem állt fel az Ismerős Arcok elnevezésű zenekar Nélküled című számára, és ezt megemlítette a stadionavatóról készített riportjában.

Ezt követően Miklósi Gábor és Dezső András (az Index volt oknyomozó újságírója) képmását ismeretlenek antiszemita plakátra montázsolták és kihelyezték néhány helyszínre, amiből jókora botrány tört ki. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a hatóságok fellépését is követelte, az újságíró szövetség szerint ugyanis a plakátok kihelyezése nemcsak megbélyegező és ízléstelen, de jogsértő is volt.

(Media1)

 

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tökmindegy? De.

Szerető, bátorító kollégák közé kerül a megfáradt harcos. Szily Laci, tacskószakértő így írt régebben leendő harcostársáról:

"Már több, mint hat éve, hogy egy szép június eleji napon megrázó riportot élesített az Index ügyeletese. (Oké, egészen pontosan éjfél után pár perccel történt a dolog.) Miklósi Gábor a Hétes nevű ózdi cigánygettóben töltött több napot, abból az élményanyagból írta a cikket. Ami hiába volt kőkemény, érzelmes, ügyesen strukturált és jól megírt cikk, a zárómondata miatt lett örökbecsű. Néhány rövid szó miatt! A patetikus zárlat a maga keresetlen egyszerűségében akkorát próbált facsarni az olvasó könnyzakcsóin, hogy a hatás azonnali és elsöprő volt, csak éppen ellenkező irányban:
Valahol megint felsír egy gyerek.
Nyerítve olvastuk fel egymásnak a Csodás Zárlatot, egymás vallát csapkodtuk az örömtől, aztán mindenki lenyugodott, de a tökéletes sorrendbe fűzött szavak velünk maradtak."

Hát akkor mostantól nyugodtan alhatunk: Miklósi Gábornak végre van munkája!...

Ez semmi. Majd ha Bíró László igazol a 444-be, akkor írjatok! :D

Miklósi a tűzhalak emberi fajához tartozik, működése alapján.
"A tűzhal, vagy más néven oroszlánhal, a kőhalfélék családjába tartozó, mérgező halfaj."
"A tűzhal eredetileg az Indiai-óceán térségben őshonos, de mára a Földközi-tengerben, a Vörös-tengerben, az Atlanti-óceánban, a Karib-térségben és a Mexikói-öbölben is stabil állományai alakultak ki. Széleskörű, invazív elterjedésével és táplálkozásmódjával nagy károkat tud okozni a helyi, őshonos halpopulációknak, valamint a halászoknak."
"Veronika S Dániel
Ha jól tudom, valahol annyira elterjedtek, hogy lassan nem marad másféle hal azon környéken, ahol élnek. Lehet erről többet tudni?
Like · Reply · 4y · Edited

DiveWorld Hungary Búvárklub & Iskola - PADI 5 STAR Dive Center
Az Atlanti-óceánról olvastuk, hogy iszonyatosan elszaporodtak! Az Atlanti-óceán történetének legnagyobb természeti katasztrófájaként emlegetik. Napjainkban egy Egyesült Államok-méretű területet tartanak ellenőrzésük alatt. Megjelenésükre korábban több magyarázat is felmerült, legvalószínűbb az óriás tartályhajók "beszállítása"...harminc év alatt gigantikus ökológiai katasztrófát okozott. A tűzhalaknak ugyanis kevesebb mint három évtized elég volt, hogy mindent megszálljanak, és kiirtsák az őshonos kisebb halakat. Végigmentek a karibi szakaszon, egészen Venezuela partjaiig, ellepték a Mexikói-öblöt is. Ha megérkeznek egy korallszakaszhoz, átlagosan hetven-kilencven százalékkal vágják vissza az ottani őshonos halpopulációt. A megszállt területeken pedig nagyon sűrűn vannak jelen, jelentettek már 450 tűzhal per hektáros arányt is."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés