Zelenszkij: A NATO-tagság az egyetlen esély Ukrajna fennmaradására

2020. október 13. 8:47
Az ukrán elnök szerint a háború Ukrajna és Oroszország között szintén a fantázia birodalmába tartozott. Senki nem hitte volna el – számol be a Kárpátinfo.

Ukrajna megőrzéséhez az egyetlen esélyt a NATO-tagság nyújtja, a belépés a szervezetbe nem tartozik a fantázia birodalmába – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az angol BBC-nek adott interjújában, amelyről a Kárpátinfo számol be. Az államfő kifejtette, hogy Ukrajna azért tart a NATO-ba, mert a tagság lehetővé teszi a biztonság megőrzését a régióban.

„Igaz, erős, 200 ezer fős hadseregünk van, és megújítjuk a technikát, de ez kevés” – tette hozzá. Rámutatott: „az egyetlen esély – ezt mondom az Egyesült Államoknak és az EU-tagországoknak –, ha nem akarják elveszíteni Ukrajnát, akkor támogatniuk kell. A NATO-tagság nagyon fontos jelzés Oroszországnak és a legfontosabb támogatás.” Zelenszkij elmondta, nem tekinti a fantázia szüleményének Ukrajna NATO-tagságát.

Mint emlékeztetett: „a háború Ukrajna és Oroszország között szintén a fantázia birodalmába tartozott. Senki nem hitte volna el. Családjaink voltak. Az országaink egymás mellett éltek, egymást tisztelve. Most pedig háború van, gyűlölet van.”

(Kárpátinfo)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zelenszkij igazolja, hogy az oroszok miért foglalták el a Krímet. Hiszen érdekes lett volna, ha a szevasztopoli bázis egy NATO ország területén lett volna. Arról nem beszélve, hogy az oroszok nem néznék tétlenül, ha a NATO fegyverek közelebb lennének Moszkvához, mint a hidegháború idején. Nem kéne ezt a kérdést erőltetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés