Pesty: Dull Szabolcs szerint nincs hírértéke a székely petíció újraindításának

2020. július 28. 9:21
Egyedül Dull Szabolcs, az Index most elbocsátott főszerkesztője mondott nemet arra, hogy beszámoljon a kampánynyitásról, és segítse a székely ügyet – nyilatkozta a Vasárnap.hu portálnak Pesty László kampányfőnök.

Pesty László kampányfőnök szerint a székely lobbit, vagy, ahogy az ellenlobbisták nevezik, a „székely maffiát” most egyes körökben azzal vádolják: ők távolították el az Index vezetőjét, mert így akartak bosszút állni, amiért keresztbe feküdt a kisebbségi kezdeményezésnek, az Írdalá.hu kampánynak. Pesty szerint Dull Szabolcs kirúgását megelőzte egy kis konfliktus: amikor 10 napja újraindították a kampányt, az egész magyar sajtó jobbról és balról egyaránt partner volt, írt róluk, mind a székely kezdeményezésről, mind a kampánynyitásról, kivéve Dull Szabolcsot, aki azt üzente: „ennek az ügynek nincs hírértéke”.

Az európai kisebbségek támogatásáért, köztük a ma is számos jogfosztást és elnyomást megélő székelyekért indított kampánynak óriási jelentősége van a kisebbségben élő népcsoportok életében Európa-szerte. Én hatszemközt valóban kifejeztem nemtetszésemet, hiszen ezzel komolyan hátráltatta a székely lobbit, mivel több mint másfél milliós elérésű online felületről beszélünk. Számunkra hatalmas segítség lett volna, ha ők is támogatják az ügyet” – mondta el Pesty László.

„Hello, nem élünk ezzel”

„Persze, hogy sérelmeztem a dolgot, de ennek ellenére nem igaz az a Budapesten terjedő pletyka, miszerint a székely lobbi – vagy, ahogy ellenségeink fogalmaznak, a székely maffia – rúgatta ki Dull Szabolcsot! Ezt határozottan cáfoljuk, és kikérjük magunknak! Mostanáig tisztán tartottuk ezt a kampányt, és szeretnénk, ha ez így is maradna” – mondta a kampányfőnök és hozzátette, hogy Dull Szabolcsot július 22-én távolították el az Index főszerkesztői posztjáról. A döntést a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László hozta meg, ő is tájékoztatta erről levélben kollégáit. A székely kampány vezetői ezelőtt 5 nappal, július 17-én kértek támogatást személyesen a főszerkesztőtől, amelyet ő írásban utasított vissza. Dull azt írta, „hello, nem élünk ezzel”.

Mint köztudott, az európai polgári kezdeményezés keretében egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni minimum 7 országból. A székelyek az egymillió aláírást fel is tudták mutatni, de csupán 3 országban, hazánkban, Romániában és Szlovákiában érték el a szükséges minimumot. A koronavírus-járványra hivatkozva a kampány vezetői hosszabbítást kértek, és nemrégiben meg is kapták. Most november 7-ig kell teljesíteni az országonként megszabott minimális aláírásmennyiséget.

Hét ország helyett tízet pipálnának ki

„Én megígértem mind az ellenzéki, mind a kormánypárti, mind a székely vezetőknek, hogy hét ország helyett tízet pipálunk ki, és egymillió helyett kétmillió aláírást teszek le Brüsszel asztalára. A harmadik ígéretem pedig az volt feléjük, hogy a székelység létét az egész európai politikai és kulturális térben kommunikáljuk. Szeretnénk, hogy mindenki tudja: mi, székelyek még élünk, létezünk! Jó érzés, hogy ez a hármas ígéretem jobb- és baloldalon egyaránt tetszést aratott” – mondta el Pesty László.

Pesty László kitért arra is, hogy a tavaszi kampányhoz képest a mostani sokkal strukturáltabb lesz. Egy 500 milliós piacra kell dolgozni, ami 27 országot takar. A magyar marketingkommunikációs szakemberek nem minden nap néznek szembe ilyen kihívásokkal – mutatott rá. Hozzátette, azért fontos, hogy itthon is tovább gyűjtsük az aláírásokat, mert a Kárpát-medencében van a legtöbb esély az újabb egymillió aláírás összegyűjtésére. Ez már természetesen nem befolyásolja a végeredményt, hiszen Magyarország, Románia és Szlovákia teljesítette a limitet, de a plusz egymillió támogató komoly politikai nyomást fejtene ki Brüsszelre.

Célkeresztben Zellweger, Guardiola, Piqué

A kampánystáb a távolabbi országokban ismert személyiségek bevonásával igyekszik átadni a helyi lakosságnak a kezdeményezés üzenetét és fontosságát. Ilyen például Renée Zellweger amerikai színésznő, aki édesanyja révén félig számi (lapp) származású, vagy a labdarúgás csillagai, Pep Guardiola és Gerard Piqué, akik a katalán kisebbséget támogathatnák. Pesty László hozzátette, ez a lehetőség óriási lépés lenne a székelyek életében is.

„Százévente egyszer van egy olyan kis népnek, mint mi, székelyek, lehetősége arra, hogy a léte tényét egy egész kontinens tudomására hozza. Nem szabad kihagyni ezt a történelmi pillanatot! Aki ezt szabotálja vagy akadályozza, az nem méri fel, hogy miről is van itt szó” – nyilatkozta Pesty László a Vasárnap.hu portálnak.

Kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A bal-lib oldal a teljes hazugságnihil, hazugsághiszti, a TOTÁLIS HÁBORÚ doktrínája szerint rombol, uszít, tüzel, vádol, hazudik...
Az egész Index-történet, aminek része Dull Szabolcs jelen megszólalása is:
MŰBALHÉ A JAVÁBÓL, SZIMPLA, SZÁZSZOR ELJÁTSZOTT PROVOKÁCIÓ!
Ha megsértem a munkaköri leírást - szerintem az Indexnél ilyesmi nem létezett, ami önmagában jellemző! - és erre felhívják a figyelmemet, akkor eljátszom a megbántott mártírt.
Ráadásul: mint egy obsitos fürdős kurva, úgy síránkozom, a nagyobb hatás kedvéért...
Az indexesek hasznos idióták. Mint a többi bal-lib média, mert
LEHETETLEN NEM LÁTNI, MIT TETT MEG AZ ORSZÁG 2010 ÓTA!
Annak a bal-libnek a hasznos idiótái, akik tisztában vannak, hogy 2022-es győzelmük egy dologtól gügg:
képesek lesznek-e a hazugság, gyalázkodás, legképtelenebb állítások, minden etikai-morális alapot félredobva
az Orbán-kormány ellen TILTAKOZÓ SZAVAZÁST létrehozni.
És ebben a sorban nincs törvény, pontosabban van:
minél többet, minél többször, minél több fórumon
HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZUDNI, VÁDOLNI, HAZ... VÁD...

Az Index a pirezekkel van- ezt illik tudni roluk.
Ja, hogy pirezek nincsenek is? Az nem baj, de igy szebben lehet kifejezni azt, hogy ok sajat magukkal vannak demokratikus koalicioban.
Mert ez igy szep es igy up to date. Hogy valami fuluknek tetszot is tegyek hozza.

Na mi van Judasok, ezt is elinteztetek?

Szégyelld magad Dull Szabolcs!
Bezzeg a pride-nak van hírértéke és egyéb negatív tartalmaknak, amik megjelentek az Indexben.
Azt gyorsan megírtátok, hogy Karácsony köszönti a buzifelvonulást, és mindenféle szemétségeket Müller Cecíliáról.
Annak bezzeg van hírértéke!
Nem kell ilyen főszerkesztő egyik lapnak sem.
Tűnjön el az ilyen a közéletből.

10-ből 9 meghal a mentőben, varrott nyitott sebbel söprik ki, százezrek fognak meghalni. Nincs lélegeztető gép. Túl sok van. Ellopták. Lőlő ma is kapott 100 csilliárd forintot. Magánrepzin elrepült a magánjachtjához. Ami egy másik cégé. Helikopter! Szabad vizi korridort Libiától Berlinig! Ennek van hírértéke! Erre ugranak a hírdetők!

Nekm mindegy, hogy ki rugta ki az INDEXtől ezt a szemetet, tőlem még maga is benne lehetett, lényeg, hogy az antimagyrja elment a fenébe.

Az emberi értékeket ezekben az Indexesekben, és a többi bal-lib szemétben, hiába keresnénk, ez a K.I.-hsz nagyon az én véleményen is. Magam nem tudtam ilyen érthetően megfogalmazni, ezért ide kopizom, íme:

"S.Endre vad v. • 5 napja • edited
Azok az újságírónak nevezett retardáltak nemcsak pénzért bármire képes alkalmazottak, nem a jó pénzért vállalták el ezt a munkát, hanem a torz világnézetük, lelkiviláguk, a mentális állapotuk tette őket erre igazán alkalmassá. Látszik az ábrázatukon és a megnyilvánulásukon, hogy amiket leírnak, azok nemcsak a megrendelőik kérésére megírt szélsőbaloldali, liberális szövegek, hanem abba belefogalmazzák a szélsőbalos ideológián kívül a sötét, torz, undorító perverzióikat, vágyaikat, félelmeiket. Ha nem itt tartana a világ, ahol tart és nem uralkodna ez az ideológia, akkor ezek, és a hasonló alakok zárt osztályon lennek, és ott az ápolók által adott papírra rajzolnák és irkálnák az elmebeteg szarságaikat, mint a többi ápolt."
Valahol utaltak rá, az arcok, és, igen.
Tiszta emberi arcot nemigen lehet közöttük látni, talán még a Monké, lehetett egykor. És esetleg másoké is, ... egykor...

Te már a nick neveddel is hazudsz, a többi már csak folytatás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés