Nőket prostitúcióra kényszerítő nigériai embercsempész bandát lepleztek le Olaszországban

2020. június 12. 15:51

Vudu-szertartással kényszerítették engedelmességre a nőket.

2020. június 12. 15:51

A Líbia és Olaszország közti migrációs útvonalon munka ígéretével szállította Európába a prostitúcióra kényszerített nőket az a nigériai bűnszervezet, amelynek tíz tagját vette őrizetbe a szicíliai rendőrség pénteken az „Ígéret földje” elnevezésű hatósági akció során.

Catania város rendőrsége hat nő és négy férfi őrizetbe vételét rendelte el. Mindannyian nigériai állampolgárok, többségüket Szicíliában, másokat az észak-olasz Veneto és Piemonte tartományban vettek őrizetbe.

Nigéria, Líbia, Olaszország és más európai országok között működő prostitúciós hálózat leleplezéséről számolt be Catania ügyésze a sajtónak hangsúlyozva, hogy a vádak között szerepel az emberkereskedelem és az illegális bevándorlás elősegítése is.

A nyomozás 2017-ben kezdődött

A rendőrségi vizsgálat egy fiatalkorú nigériai lány beszámolója alapján kezdődött el, aki 2017 áprilisában másik 433 migránssal az Aquarius nevű hajóval érkezett meg Catania kikötőjébe. Az Sos Mediterranee civilszervezet hajója a migránscsoportot Líbia vizein vette fedélzetére.

A fiatal nő egy tizennyolc év alattiaknak fenntartott védett táborba került Szicíliában, ahonnan mégis nyoma veszett. Mint kiderült, a nigériai bűnszervezet Szicíliában élő vezetője vitte el a lányt a táborból, és prostitúcióra kényszerítette számos más fiatal nigériai nővel együtt.

A nőket szervezett módon szállították Nigériából először Líbiába, majd innen a tengeri migrációs útvonalon keresztül Olaszországba és Európa más államaiba. A nőknek és családjaiknak munkalehetőséget ígértek, ezért cserébe a bűnszervezet 25 ezer és 30 ezer euró közötti összeget kért, amelyet a nőknek érkezésük után le kellett „dolgozni”.

A többnyire nigériai falvakból származó fiatal nőket vudu-szertartással kényszerítették engedelmességre arra kötelezve őket, hogy nem próbálkoznak szökéssel, nem fordulnak a hatóságokhoz, és ledolgozzák „adósságukat”.

A szervezet több mint egy millió eurót utalt át Nigériába

A szicíliai rendőrség nyolc hónapon át tartotta megfigyelés alatt a szervezetet, amelynek a Messina városban élő egyik vezetőjét is sikerült őrizetbe venni. A lehallgatott telefonbeszélgetésekben a banda tagjai úgy beszéltek a nőkről, mintha járművek adásvételéről vagy működtetésről lett volna szó. A hatóságok szerint a szervezet több mint egy millió eurót utalt át Nigériába, ahol ingatlanokba fektetett be. Tizenöt fiatal nőt sikerült kiszabadítani a hálózat kezéből.

Tavaly szintén a szicíliai rendőrség a Balance fedőnevű akcióban öt nigériait tartóztatott le migránscsoporttal érkezett nők prostitúcióra kényszerítése miatt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. június 12. 17:56
"A lehallgatott telefonbeszélgetésekben a banda tagjai úgy beszéltek a nőkről, mintha járművek adásvételéről vagy működtetésről lett volna szó." Az emberi jogok nagyobb dicsőségére. :-) Szél Bernadett, Bangó- és Potocskáné, Kunhalmi és Vadai Ágnesek, Sargentini képviselő, Cseh "Guevara" Katalin, Donáth zaklató tiszteletes lánya! Európai Parlament, Tanács és Bizottság! ENSZ! Várjuk a megszólalásukat! Retard Europe! #BlackLikesMurder
villogókékfog
2020. június 12. 17:00
Micsoda varatlan fordulat! Az agysebészek másoddiplomaja: strici.
Flagellator1974
2020. június 12. 16:34
Majd valamelyik jogvédő, biszembaszom "civilszervezet" kihozza a fehér többség által bűnözésbe frusztrált niggereket.
Emmanuel Goldstein
2020. június 12. 16:31
Több mint 100 hasonló eset fordul elő Olaszországban évente. Érdekes, hogy azokról - főleg ha nem afrikai származásúak az elkövetők- nem számol be a Mandiner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik