Koronavírus: a kormány minden erőforrást az Operatív Törzs rendelkezésére bocsájt

2020. február 28. 15:07
Sajtótájékoztatót tartott az Operatív Törzs péntek délután.

A pénteki sajtótájékoztatón Láng-Bognár Kinga szóvivő ismertette a fontosabb adatokat: Magyarországon eddig több tucat gyanús esetet vizsgáltak meg, 18 főt helyeztek karanténba. 383 személyt ellenőriztek közúton, 4247 embert a repülőtereken. A járvány miatt 555 telefonhívást kaptak, és 479 levél érkezett a koronavírus apropóján létrehozott belügyminisztériumi e-mail címre. A szóvivő azt is elmondta, hogy pénteken koronavírus gyanújával kórházba szállítottak egy gyömrői nőt, de láztalan, viszont további vizsgálatokra még benntartják. Magyarországon tehát továbbra sem regisztráltak vírussal fertőzött beteget.

Ezt követően Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vette át a szót. Elmondta: az üzletek nagy többségében nem tapasztaltak kiemelkedő rohamokat, ugyan megnövekedett a kereslet, de nem durvábban, mint karácsony előtt. Az államtitkár mindenkit megnyugtatott: az üzletektől kapott információk alapján biztosított a folyamatos ellátás. Bár előfordulhat, hogy egy adott márkájú termék elfogy, helyettesítő termékekből van elég mennyiségű utánpótlás.

Schanda közölte: a Fogyasztóvédelmi Hatóság elkezdte az árak ellenőrzését. Erre azért van szükség, mert „rossz szándékú piaci szereplők a koronavírus vámszedőiként megemelik egyes termékek árát” – legalábbis a külföldi példák ezt mutatják. A kézfertőtlenítőket és hasonló termékeket külön is vizsgálják, nemcsak azt, hogy azoknak ne emelkedjen indokolatlanul az ára, de azt is, hogy azok tényleg fertőtlenítő hatásúak-e – írja az Index.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés