Tagadja Trump, hogy az oroszok támogatnák újraválasztását

2020. február 21. 19:16
Az elnök „újabb félrevezető kampánynak” minősítette a demokraták állítását.

A demokraták kampányfogása, hogy Moszkva támogatná az újraválasztását – írta pénteken a Twitteren Donald Trump amerikai elnök. A mikroblog-bejegyzésben az elnök „újabb félrevezető kampánynak” minősítette, hogy – mint fogalmazott – „az oroszok engem kedvelnének bármelyik semmittevő demokrata párti jelölt helyett, akik két héttel a választások után még mindig számolják a voksokat Iowában”.

A The New York Times című liberális napilap péntekre virradóra közölte értesüléseit arról, hogy az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) egyik munkatársa február 13-án az amerikai választásokba történő orosz beavatkozásról tájékoztatta a képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti és republikánus tagjait. A lap információi szerint Shelby Pierson arról is beszélt, hogy Moszkva Donald Trump újraválasztását támogatná. A tájékoztatón a republikánus törvényhozók azzal érveltek, hogy Donald Trump keményen lépett fel Oroszország ellen és ennek következtében erősítette az európai biztonságot is.

Szintén lapértesülés szerint Trumpot állítólag feldühítette már magának a tájékoztatásnak a ténye is, és szemrehányást is tett a DNI ügyvezető igazgatójának, Joseph Maguire-nek. A Times kommentárja szerint Trump különösen nehezményezte, hogy a zárt ajtók mögött tartott tájékoztatón részt vett Adam Schiff, a hírszerzési bizottság vezetője is, aki az ellene indított alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) egyik legaktívabb szorgalmazója és szereplője volt. Adam Schiff pénteki Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy a kongresszus számít a hírszerzési közösségre abban, hogy tájékoztat bármilyen külföldi beavatkozásról az amerikai választási folyamatba. „Ha igazak a jelentések és az elnök közbelép ez ügyben, akkor ismét kockára teszi a külföldi beavatkozás megállítására tett erőfeszítéseinket” – fogalmazott a kaliforniai képviselő. Az amerikai sajtó pénteken beszámolt arról, hogy a Kreml „paranoid állításnak” minősítette az esetleges orosz beavatkozási kísérletet.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek az oroszok! Befolyasolni tudjak a zegesz vilag alakulast, hol itt, hol ott szolnak be es bele.
Az okos demokratak Trumpot akarjak gyengiteni, aztan Amerikat jaratjak le.
Ugyanugy, ahogyan a mi demokrataink is Magyarorszagnak artanak.
Vajon olyan nehez ezt felfogni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés