A DK felszólítja Orbán Viktort, hogy szerezzen több pénzt Magyarországnak

2020. február 20. 15:25
Ki a nagyobb hazafi: Orbán vagy Gyurcsány?

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Orbán Viktort, hogy „ne panaszkodjon, hanem életében először dolgozzon meg a magyar érdekért, és szerezzen több pénzt Magyarországnak” – mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A DK-s politikus kiemelte: az Európai Unió következő ciklusának költségvetéséről szóló, csütörtökön kezdődő EU-csúcs alapvetően meghatározza Magyarország és a magyar emberek jövőjét, „mivel a magyar gazdaság a külföldi autógyártók mellett az EU lélegeztető gépére van csatolva a Fidesz gazdaságpolitikája miatt”.

Molnár Csaba szerint ugyanakkor Orbán Viktornak „az EU messze legkorruptabb kormányának vezetőjeként nyilván nehéz lesz meggyőznie a többi uniós vezetőt arról, hogy több pénz jusson Magyarországnak”. Ide vezetett az uniós pénzek szétlopása, és az, hogy Orbán Viktor az elmúlt években nem szövetségeket épített, hanem elidegenítette Magyarországtól az összes uniós vezetőt – mondta. Ettől függetlenül a DK azt kéri a miniszterelnöktől, hogy „ne duzzogjon, hanem dolgozzon, tárgyaljon”.

Molnár Csaba kitért arra: 2005-ben Gyurcsány Ferencnek miniszterelnökként még a költségvetés elfogadása előtti utolsó éjszakán is sikerült elérnie, hogy a Magyarországnak járó támogatások egymilliárd euróval nőjenek. Úgy fogalmazott: „ez az igazi hazafiság, nézzük meg, hogy Orbán Viktor is van-e olyan jó hazafi, mint Gyurcsány Ferenc, és meg tudja-e emelni a nekünk juttatott támogatásokat!”

A politikus szólt arról is: Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején közel 30 milliárd euró jutott Magyarországnak az európai uniós költségvetésből. Hét év múlva, amikor már Orbán Viktor tárgyalt, 23 és fél milliárd eurót kapott az ország, a mostani terv pedig kevesebb mint 18 milliárd euró.

Ha ez a tervezett összeg jár majd Magyarországnak a tárgyalások végén is, akkor a DK „egyértelmű ítéletet” hirdet: „Gyurcsány Ferenc legalább kétszer annyira hazafi, mint Orbán Viktor, mert kétszer annyi pénzt tudott hozni a magyar embereknek, mint amennyi Orbán Viktornak sikerült” – hangoztatta Molnár Csaba.

(MTI)

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején közel 30 milliárd euró jutott Magyarországnak az európai uniós költségvetésből. Hét év múlva, amikor már Orbán Viktor tárgyalt, 23 és fél milliárd eurót kapott az ország, a mostani terv pedig kevesebb mint 18 milliárd euró."

Bizony, ez történik, ha egy ország rendszeresen olyan kormányt választ, amely Brüsszelnek nem komilfó. Pont, mint egykor Moszkva. Bünteti az elhajlókat.

A Fegyenc pénz mégis kevés volt a csőd elkerülésére: a DK és szavazótábora menjen Görögországba, mert az ottani csőd személetesen megmutatja, hogy Orbán mitől mentette meg a Fegyenc vezette Magyarországot.

GB a nagy befizetők közé tartozott, nem mi zavartuk el.

,, Magyarország, hazai kiegészítő költségvetési forrásokkal kibővített 2007-2013 közötti pénzügyi fejlesztési kerete elérte a 11 908,2 Mrd forintot (tervezési árfolyamon), ebből a vállalt hazai hozzájárulások mértéke 2 024,3 Mrd forintot (átlagosan 17 %-ot) tett ki. A Kohéziós Alapok forrásainak összege ebben az időszakban - a hazai költségvetési hozzájárulásokkal együtt - 8 204,9 Mrd forint (69 %) volt, ami a regionális fejlesztéseket, az elmaradott régiók fejlődését és a szociális felzárkóztatást szolgálta. Az uniós fejlesztési keret másik részét (30 %-át) a vidékfejlesztésre szánt források és a közvetlen agrárpiaci támogatások alkották.,,

A Gyurcsány kormányzás idején az agrárpiaci vidékfejlesztési uniós támogatásokat mindig késve fizették, parkoltatták.
2009 pedig kb az 50 % került lehívásra.

Továbbá. Ha a 11908,2 milliárdhoz hozzáadjuk a felvett deviza és forint hiteleket, akkor ez 25 ezer milliárd és mégis majdnem csődbe ment az ország.

Hova költötték el ezt a rengeteg pénzt? 42 cm kilátóra? 3-as Metró túlszámlázásra? Sleppnek a kielégítésére? Simon pénztárca? Zöld páncélszekrény? Jobb, ha nem tudják, hogy honnan van az MSZP-nek pénze?

,,Egy ostoba ember , agresszív , ökölrázós követelődzése látható rajta .,,

Biztos énekli a kép alapján
Tudod, ma még nem ittunk semmit, óhh nem lehet ezt, nem mehet ez így tovább, inni kell, inni kell ha megbukunk is, igyunk hát az angyalát.

Mivel az Egyesült Királyság kilépett, senkinek sem fog több jutni, csak kevesebb.
Ezen túl nemcsak az állam és kormányfők döntenek benne, hanem az EP is.
A DK-nak abban kellene nyilatkoznia, hogy milyen összeget, milyen részletezéssel támogatna.

Erről hallgatnak és hazudoznak, fröcsögnek.

Molnár Csaba
,,2006 és 2008 között a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöki tisztségét is betöltötte. 2008-ban, miután az SZDSZ kivált a második Gyurcsány-kormányból, az újonnan kialakított Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává, majd 2008 decemberében a lemondott Szabó Pál helyére nevezték ki közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterré. A Bajnai-kormányban a Miniszterelnöki Hivatalt vezető, a miniszterelnököt helyettesítő miniszteri posztot töltött be.,,
Így az ország csődközelbe való juttatásában jó pár téglája neki is. Így jobban tenné ha csöndben maradna és bocsánatot kérne a választóktól. Arról már nem is szólva, hogy vissza kellene fizetni a kapott javadalmazást kártérítés címén.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés