Budapest ne legyen London, a nemzet fővárosa élhető, szerethető és biztonságos legyen!

2020. február 19. 7:33

Orbán Balázs
Facebook
Egy Sadiq Khan által vezetett brit főváros semmilyen körülmények között nem lehet követendő példa a magyarok számára.

„Karácsony Gergely főpolgármester úr múlt héten Nagy-Britanniában járt, ahol a Sadiq Khan által vezetett London városát nevezte meg Budapest követendő példájának. Karácsony Gergely a Facebookon így fogalmazott: »London fontos példa számunkra, hogy hogyan tehető élhetővé egy nagyváros.«

Budapest főpolgármestere ezzel egy olyan városvezetőt nevezett meg példaképének, akinek regnálása alatt jelentősen romlott a londoni közbiztonság. Mindezt a BBC egyik cikke is megerősítette: a brit közmédia szerint Anglia 20 legveszélyesebb zónája közül 16 a brit fővárosban található. Londonban tavaly fél év leforgása alatt – 2019. január 1. és szeptember 30. között – összesen 110 gyilkossági ügyben folytattak nyomozást a brit hatóságok, a halálos esetek kétharmadát késes támadók követték el. Ezt azt jelenti, hogy az említett időszakban a Sadiq Khan által irányított városban négy naponta (!) öltek meg késsel egy embert. De nem csak a gyilkosságok okoznak problémát Londonban. A terrorista indíttatású támadások is jelentősen megszaporodtak, 2015 óta 9 ilyen támadást kellett elviselniük a londoniaknak.

A statisztikai adatok látva azt hihetné az ember, hogy London vezetése mindent elkövet a közbiztonság javítása érdekében. Ezzel szemben az igazság az, hogy a brit főváros első embere szerint »a terrortámadások a nagyvárosok életének részét képezik«. Nem csoda, hogy ezzel a mentalitással képtelenek gátat szabni az egyre növekvő bűnözésnek. Karácsony főpolgármester úr élhetőségre vonatkozó megjegyzését pedig különösen értelmezhetetlenné teszi, hogy a világhírű Economist hetilap kutatási egysége által közétett 2019-es adatok szerint Budapest a világ 34. legélhetőbb városa, miközben a brit metropolisz csak a 48. helyen szerepelt. Én ugyan nagyon szeretem London városát, de magyarként azért azt is büszkén rögzítsük, hogy a magyar főváros Londonnál, valamint New Yorknál és Párizsnál is élhetőbb volt 2019-ben, a közép-kelet-európai régióban pedig minden várost lekörözött.

Budapestnek tehát élhetőség és közbiztonság tekintetében nincs miért szégyenkeznie. Sőt! Egy Sadiq Khan által vezetett brit főváros pedig semmilyen körülmények között nem lehet a követendő példa számunkra.

Budapestnek – a nemzet fővárosához méltóan – továbbra is egy élhető, szerethető és biztonságos városnak kell maradnia! 
Főpolgármester Urat pedig nagy tisztelettel arra szeretnénk kérni, hogy gondosabban válassza meg városunk nemzetközi partnereit; néha ugyanis nemcsak a manapság oly divatos progresszió tekintetében megvalósuló ideológiai azonosság, hanem a józan ész és a szikár tények is számítanak...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A színes bőrű lányok furdoruhás plakátjait imádja, a fehér bőrűét betiltja.....
Hajrá Gergőke ezen az úton! Budapest ezt akarja- de lehet, hogy mégsem.

Persze. Elámulnak a 48. helyen lévő élhetőségen. Meg a világ összes angol gyarmatáról összelopott múzeumokon.

Én egy dologban követném: rendezzen Budapest is olimpiát!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés