Jakab Péter lett a Jobbik elnöke

2020. január 25. 15:15
„Harcolni hívlak titeket. Orbán Viktornak rémálom leszek, nektek pedig bajtárs” – üzente a párt közösségi oldalán a frissen megválasztott elnök.

Jakab Péter frakcióvezetőt választották a párt elnökévé a Jobbik szombati budapesti tisztújító kongresszusán. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Jakab Péter elmondta: az új pártvezetéssel a Jobbik új lendületet vesz. Hozzátette, „érdemelvű pártként” kívánnak működni, amely lehetőséget kínál az előrelépésre minden szorgalmas, tehetséges embernek.

A pártelnökről egyetlen jelöltként dönthettek a küldöttek, akárcsak Gyöngyösi Márton elnökhelyettesről és Szabó Gábor választmányi elnökről.

Mellettük bekerült az elnökségbe Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel.

Jakab Péter elmondta: 2022-ig úgy akarnak eljutni, hogy addigra lényegében minden magyar embert meg tudjanak szólítani, ideológiától függetlenül. „Miközben fontos az ideológia és magunkat továbbra is jobboldali nemzeti keresztény és konzervatív pártként definiáljuk, rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy emberközpontú pártként politizáljon a Jobbik, és az emberek mindennapi életére fókuszáljon” – fogalmazott az elnök.

„A mi feladatunk az, hogy minden magyar ember számára biztosítsuk a szabadság és a gyarapodás lehetőségét” – tette hozzá Jakab Péter, ennek részeként említve a minőségi munkáért fizetett minőségi bért és nyugdíjat, a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást, a modern oktatást és a kiegyensúlyozott tájékoztatást. Hangsúlyozta, minden tisztességes emberre számítanak, megjegyezve, „nem tartjuk szövetségesünknek azokat az embereket, akik az elmúlt harminc évben részt vettek ennek az országnak a kifosztásában”.

„A Jobbik történelmi felelőssége az, hogy olyan ellenzéki összefogás alakuljon ki Magyarországon, amelyik úgy képes leváltani az Orbán-kormányt, hogy közben nem hozza vissza azt a múltat, amelyre a magyar emberek egyszer már nemet mondtak” – jelentette ki.

Kérdésre válaszolva Jakab Péter arról beszélt: 2022-re a választókerületekben egy az egy elleni küzdelmet kell kialakítani, a listákon pedig a választókra kell bízni a döntést. Gyurcsány Ferencet egy másik kérdésre rendkívül megosztó személyiségnek nevezte, kijelentve, ugyanakkor a jelen helyzetben integratív személyiségek előtérbe lépésére van szükség. „Én Gyurcsány Ferenccel nem tudok közösséget vállalni, a magyar emberekkel tudok közösséget vállalni” – jelentette ki, hozzátéve, bízik a választók bölcsességében, hogy „nem akarják vissza azt a rosszat, amire egyszer már nemet mondtak”.

(MTI)

Összesen 416 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyi jelentősége van, mint mondjuk hogy ki volt az MSZP ilyen-olyan platformjának a vezetője mondjuk 15 évvel ezelőtt.

GAME OVER

Válaszok:
hátakkor | 2020. január 25. 18:16

Jakab Péter egy karizmátlan,szürke kis politikai egért, aki nagyot akarna bömbölni, de csak cincogni tud. Egy teljesen identitás nélküli párt vezetőjeként irányt nem tud mutatni, marad neki a szánalmas-unalmas "orbánozás".

Válaszok:
hátakkor | 2020. január 25. 18:22

Ranezek Jakabra es masra nem tudok gondolni, mint Gyurcsany-Jugend.

Jo a kep. Jakab, amint eppen megkonnyebbul.

Pontos, azzal a nagyon lényeges kiegészítéssel, hogy már szinte sehol el sem indulnak önállóan, kizárólag DK-val, MSZP-vel, Momentummal stb. közösen.

Árulkodsz a mamádnak, óvodás?!

Dobrevék visszavették a törpe mozgalmat.

Sziszi még küzd a megélhetésért.

Heller mosolyodott a sírjában.

Viszont Jákobé a legerősebb Skoda 3 évig.

Feri koccintott Klein Piroskával. Ma. Halad a mesterterv. Csak lassan.

Kisorsolták a legerősebb Skodát.

Dobrevék uzsira megeszik Jákobot

Egykor nem győztétek a Jobbikot a Fidesszel összemosni, ők voltak a Fidesz eltitkolt rosszabbik énje, akik a Fidesz helyett zsidóznak, cigányoznak. Most pedig, miután Heller Ágnes felmentette őket, ők az új megváltók.

Bohócok vagytok.

Nekem mindig Szamuely Tibor ugrik be róla. Dettó mint a klónjáról, Tordai Bencéről.

Gyurcsányt ismerjük. Gyurcsány az Gyurcsány, majdnem 20 éve az.

Az ún. Jobbik viszont (Jakabot is beleértve)... hmmm... valami EGÉSZEN más volt (illetve hát most innen visszanézve: EGÉSZEN másnak adta ki magát) még 5 ezelőtt is...

Kiváncsi vagyok, hogyan viseli a mellőzött korosztály a mini-puccsot.
Az nagyon árulkodó, hogy egyik sem akar mikrofonba nyilatkozni.

Majd, ha elkezdenek szivárogtatni, akkor lesz itt hadd-el-hadd.

Azt nehéz, mert nincs tekintete.

Leszel? Te már most is egy rémálom vagy, te kis porbafingó. Eddig másnak képzelted magad?

Na de ezentúl hogyan üdvözlik egymást a megmaradt Jobbikosok? Kipában, karlendítéssel?

Te ki vagy borulva, te őrjöngsz amikor ide írsz valamit? Mert gondolom, magadból indulsz ki.

Ugye eleve az SzDSz helyére találták ki a Szaszi-Zázri Mozgalmat, látván, hogy az SzDSz végleg kuka, a Dobrev-Baynau meg eleve nem állított ME-jelöltet. A kétharmadot kellett volna megakadályozni 2010-ben, az árpádsávosokat kivonni a képletból. "Határolódjon el!" Erre annyira balfaszok, hogy a vörös roncsszavazók szavaztak a Mozgalomra. Horn Gábor az SzDSz plakát felületeit az "árpádsávoskra" fecsérelte, ment a Gyárfás tévén a megfuttatás, Balónő, Bánó, Betlen. Magunkfajtáztak. A Fidesz-KDNP határolódjon el, meg ADF-ZDF vágóképek mentek a nácik pesti, budai avatásokról, cigánytanya masírozásáról. Az EP jelentésben még mindig masíroznak, pedig már rég Hellerékkel Dobrevékkel nyomulnak. Sziszi szeretne vmi fizetős állást 2022 után. Is. Nincs sok dobása.
Szóval visszaálltak a 2009-es vonalra Feri dagasztja mellét Klein Piroskának a folyosón, hogy mekkora nagyformátumú, még 20 év és beveszi a kolostort immár. Csak Piroska néne ideje is véges, elővette csúnyácska , öregedő lányát. Meg Jákobot mellékszálon, aki azonnal ugrott is a feladatra.

"Kutatás: A fiatalok 80 %-a elzavarná a jelenlegi kormányt!"

És akkor jön a Jákob-Dobrev kormány? 18 év a választási korhatár. Vagy füstgránát?

Válaszok:
Negue | 2020. január 26. 15:33

Helyes. Viccpárt élére bohóc elnököt!

""Kutatás: A fiatalok 80 %-a elzavarná a jelenlegi kormányt!"" Írja @Palika1955.

Ha ez igaz, az is csak azért van, mert túl fiatalok ahhoz, hogy emlékezzenek, milyen volt az előző!

Reménytelen társaság.

Bizony nem ártana.

Valójában a Dobrev-Baynau kormányt hajtotta el az első adandó alkalommal és nem csak a fiatalok 80%-a. Dobrevéket az IMF hajtotta el, jóval a választások előtt. Nem csapnak bki kezébe 20 milliárdot. Baynau elvtársat lelték meg több hét kutakodás alatt, Közben sok más elvtársat gondoltak alkalmasnak a feladatra. El kell venni egy havi nyugdíjat, fizetést, családi pótlékot, ingatlan és vagyon adóadó a devizában indexelt adósoknak, privatizálni a TB kasszát. Számos a feladat.

És ezt a mindenki által elhajtott Dobrev kormányzást hoznák vissza Jákobék, meg Szisziék, csak hogy jó erős Skodájuk lehessen 2022 után. Is. Vágó Pistának már bejött az élet. FB tag az Északi Járműjavító Kft-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés