Kétszeresen is meg kell majd küzdeni a 2022-es győzelemért

2019. november 16. 11:41

Dömötör Csaba
Magyar Nemzet
A választási eredmény egyfajta emlékeztető oltás azzal kapcsolatban, hogy milyen is az, amikor a baloldal kormányoz egyes településeken.

„Bő egy hónap telt el az önkormányzati választások óta, és sokan most is úgy látják, hogy az ellenzék tematizálja a közbeszédet, a kormánypártok mintha lefagytak volna. Mi lehet ennek az oka?

Lehet, hogy sokan tematizálási kísérletnek tekintik Hadházy Ákos obszcén tábláját, de mi ilyen akciókban nem szeretnénk részt venni. Ettől függetlenül az igaz, hogy bár a kormánypártok győztek, nem mindenhol győzött a fideszes jelölt. Október 13-án több ellenzéki politikus kapott lehetőséget arra, hogy bizonyítson. A választási eredmény egyfajta emlékeztető oltás azzal kapcsolatban, hogy milyen is az, amikor a baloldal kormányoz egyes településeken. 2010 előtt nem sok köszönet volt benne.

Ez kétségtelen, de visszatérve az előbbi kérdésre: a parlamenti botrányokon túl konkrét ügyekkel is a nyilvánosság középpontjába kerültek az ellenzékiek. Ezek alkalmasak az érzelmi és morális alapú hisztériakeltésre a kormányzattal szemben. Ilyen például a kurdok helyzete és a török államfő megítélése, illetve a zöldtematika.

Ezekben az ügyekben óriási képmutatást láthatunk. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként széles mosollyal látta vendégül Recep Tayyip Erdoğan török elnököt. A kispesti szocialista polgármester, Gajda Péter pedig a múlt héten kerületében fogadta a török elnök feleségét, miközben a baloldali ellenzék a város másik felén az utcán tiltakozott Erdoğan látogatása ellen. Ami a kurdok ügyét illeti, a jelenlegi magyar kormány érdemben segíti őket, többek közt iskolaépítéssel. A Törökországgal fenntartott párbeszéd ettől függetlenül Magyarország alapvető érdeke, mindenekelőtt az energiaellátás és a migrációs ügyek szempontjából. Ami a környezetvédelem kérdését illeti, itt is jó nagy adag képmutatással találkozunk. Mára kiderült, hogy Karácsony Gergely is csak addig zöld, amíg megy a kamera. Teátrálisan kerékpározik, BKV-zik az újságírók előtt, aztán minden másra ott van a hivatali sofőr és az autóflotta. Ettől függetlenül a zöldpolitikát a kormány kiemelten kezeli, cél, hogy 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, az agrártárca pedig a napokban indította el az elmúlt időszak legnagyobb fásítási programját.

Az ellenzék félrevezetési manőverei ennek ellenére részben sikeresek, mint azt a választási eredmények bizonyítják. Milyen választ ad erre a kormány?

Akkor mindenekelőtt érdemes tisztáznunk a választási eredményt: az október 13-i önkormányzati választást a Fidesz–KDNP fölényesen megnyerte, a kormánypártok 1,8 millió szavazatot kaptak, míg a katyvaszkoalícióba összeálló ellenzék összesen csak 1,3 milliót. Több mint ötvenszázalékos eredményt értünk el. Ha az ellenzék a kormánypártok vereségéről beszél, én arra azt mondom: bármely nyugati baloldali vagy jobboldali kormánypárt megirigyelné ezt az eredményt bármely választáson. Győzelmünk vitathatatlan, még akkor is, ha több helyen nem nyertek a Fidesz–KDNP jelöltjei. Ettől függetlenül minden városvezetővel együttműködésre törekszünk.

Sokan mégis vereségként élik meg a jobboldalon az október 13-i eredményt. Hogyan lehet ezt orvosolni?

Nem kiütéses, hanem pontozásos győzelem született. Van persze tanulsága és üzenete is, mégpedig az, hogy kétszeresen is meg kell majd küzdenünk a 2022-es győzelemért. A jó kormányzati teljesítmény ennek alapfeltétele. Az alapvető irányokon szerintem nem kell változtatni, továbbra is cél, hogy több munkahely jöjjön létre, magasabbak legyenek a bérek, minél több támogatást kapjanak a családok és fenntartsuk az ország biztonságát. A kormány a továbbiakban is olyan törvényjavaslatokat terjeszt elő, amelyek ezt a célt szolgálják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nemzeti oldal politizálását, de másként mondom: közösségi részvételét új alapokra kell helyezni, a Fidesz-KDNP belterjessé vált és a belterjesség mindig a jövő elvesztése...
Meg kell előzni a nemzetellenes ellenzéket már Győrben és utána végig, 2022-ig: ELŐVÁLASZTÁSOKAT tartani.
Ha 10-en vesznek részt közönségként, akkor 10-en, ha 100-an, 1000-en annál jobb...
Az ELŐVÁLASZTÁS CSAK A TÉNY MIATT A VÁLASZTÓK FIGYELMÉT A RENDEZVÉNYRE IRÁNYÍTJA.
Azt sugallja: ezek komolyan gondolkodnak a javításon.
A fókusz rájuk vetődik, csak maga az előválasztás ténye:
PLUSZ 10%!!!
Az előválasztás médiaesemény, ráadásul: rendkívüli hasznossággal szolgálja a résztvevőket, legyen aspiráns politikusjelölt, vagy egyszerű érdeklődő szimpatizáns, közönség.

Azokon a helyeken nyert az ellenzék, ahol a kormánypártok elozoleg kevesebb, mint 50%-kal nyertek korábban. Ez várható volt, szerintem nem volt meglepetés.
Az biztos, hogy a minden fejlődést elutasító ellenzék valszeg rossz lóra tett.

Ha abból indulunk ki, hogy: "Nemigen van kik között ", akkor kár egyáltalán elindulni, mert az csak a nemzetioldali választópolgárok becsapása...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés