Karácsony kínos fogadkozásai

2019. november 13. 8:24

Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás
Polgármestereként már szerezett tapasztalatot a lelkiismeretét is próbára tevő helyzetekről, de mintha mára elfeledkezett volna róluk.

„Bizony mondom tehát, ha úgy esik, ha Budapest érdeke azt kívánja, Karácsony Gergelynek is felül kell emelkednie személyes meggyőződésén. Ha úgy adódik, nem fogja tudni kikerülni, hogy olyan politikusokkal, közéleti és gazdasági szereplőkkel találkozzék, kezet fogjon és tárgyaljon, akiknek korrupciós ügyek, ne adj isten – ha közvetve – de vér tapad a nevéhez. Már csak azért is, mert a nagyhatalmak, bizonyos üzleti körök vezetői között igencsak kevés lehet az olyan, akinek nem kellett meghoznia a Tízparancsolatba ütköző döntéseket, eltussolni morálisan vállalhatatlan eseteket. Zugló polgármestereként már szerezett tapasztalatot a lelkiismeretét is próbára tevő helyzetekről, de mintha mára elfeledkezett volna róluk.

A múlt héten még csak a kerékpár, a tömegközlekedés, a hivatali sofőr által vezetett gépkocsi felváltva történő használata miatt kényszerült mosolygós magyarázatra a főpolgármester, illetve szóvivője. (Mert akkor hogy is van ez a gyerekes ígéret a biciklihasználattal?) De lesz ez még keményebb is, lesz még igazi tétje a tevékenységének. Úgyhogy jobb lenne mielőbb kilépni a város hercege szerepkörből! Már csak azért is, mert azt egyszer már eljátszotta valaki...

Ami pedig a zászlót illeti, ideje lenne abbahagyni az ezekkel való üzengetést! Talán nem gondolt még bele Karácsony úr, de Budapestnek vannak török adózó polgárai, meg élnek itt kurd származásúak is. Nem kellene beszállnia a városházának a köztük zajló vitákba! Ráadásul ilyen alapon ott lenghetne a tibetiek, a katalánok, az ujgurok, a ruszinok, meg még ki tudja, hány elnyomott kisebbség jelképe. Kérem, vegye komolyan a szlogent, ami a Facebook-oldalának nyitóképén olvasható: »Budapest mindenkié!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karácsonyt az övéi fogják közvetetten lejáratni, amikor ellentétes irányba rángatják, ellentétes értelmű nyilatkozatokba kergetik. Egy idő után pedig rájönnek, amit Gyurcsány már korábban kimondott, hogy Karácsony mögül elfogyott az erő. Akkor majd félreállítják, ahogyan az Medgyessyvel történt, aki szintén csak nyerő embernek kellett. Az újra visszahozott Gyurcsány káderek ezt készítik elő.

Karácsony nem önálló, csak egy báb, aki akarta az láthatta már korábban.

Ez a lényeg. Ennyit arról, hogy Budapest mennyire mindenkié... Amikor a Fidesz sorozatosan nyerte kétharmadokkal az országgyűlési választásokat, meg utcahosszal az önkormányzatiakat, folyamatosan a gesztusokról magyaráztak. Most, hogy sokkal kisebb arányban nyertek a fővárosban, megmutatják, ők mennyire is állnak készen a gesztusokra...

Mert a kedvenc török polgármester helyesli Erdogan akcióját a kurdok ellen. Karigeri megint tudathasadásos állapotba kormányozta saját magát.
Azt tanulhatná a kedvenc polgármestertől, hogy bizony van olyan úgy, amivel a kormánnyal együtt lehet működni meg Törökországban is. És Magyarországon?

Ezt írtad:
"Persze..mindenkié. Azért nincs a fővárosi bizottságokban egyetlen fideszes képviselő sem."

Ööögyesen elfeledkeztél arról, hogy az az állapot IDEIGLENES.
Csak addig tart, amíg a Fidesz meg nem nevezi az embereit az egyes bizottságokba.

Info:
A bizottságok akkor láthatnak munkához, ha megvan a szükséges létszámuk. Az alakuló közgyűlésen viszont Pokorniék nem jelöltek fideszeseket a bizottságokba, így azok létszáma kisebb volt a szükségesnél. Ezért, hogy a munka elkezdődhessen – IDEIGLENES megoldásként – a bizottságokat
nem fideszes emberekkel töltötték fel,
akiket vissza fognak hívni, amint a Pokorniék megnevezik a bizottsági embereiket.

Igen, ebben van valami. Csak az a baj, hogy bármelyik politikai oldal tud hivatkozni valamilyen aljasságra a másik oldaltól. A furcsa az, hogy ezek kölcsönös elkövetésében mennyire hűen utánozzák egymást. Ahhoz képest, hogy állítólag mennyire mások akarnak lenni...

Aham...
Ilyen szemlélettel nézed a Fidesznek a Néppártból történt IDEIGLENES felfüggesztését is, ugye?

Egyébként
még az is lehet, hogy idősebb vagyok, mint te, kistörpe.

Tudod, én láttam az alakuló közgyűlés élő közvetítését a budapest.hu-n.
Pokorniék akkor, ott még külön kérésre sem voltak hajlandók megadni, kiket jelölnek a bizottságokba.
Ezen a tényen pedig semmit sem változtat, ha te Bajnaival meg a Hajdu-Béttel jössz.

Jaja.
Az az íratlan szabály szerinti megegyezés pediglen úgy történt,
hogy a többséggel bíró párt (és kitartott pártja) közölték a kisebbségben lévőkkel, hogy milyen és hány bizottsági helyet hajlandók átengedni nekik. Ha azok elfogadták, akkor az volt a megegyezés.
A parlamenti bizottságok esete abban különbözik, hogy ott a 2/3-os többséggel bíró párt (és kitartott pártja) nyomatékosabban tudta közölni, miben lehet velük "megegyezni".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés