Karácsony kínos fogadkozásai

2019. november 13. 08:24

Polgármestereként már szerezett tapasztalatot a lelkiismeretét is próbára tevő helyzetekről, de mintha mára elfeledkezett volna róluk.

2019. november 13. 08:24
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„Bizony mondom tehát, ha úgy esik, ha Budapest érdeke azt kívánja, Karácsony Gergelynek is felül kell emelkednie személyes meggyőződésén. Ha úgy adódik, nem fogja tudni kikerülni, hogy olyan politikusokkal, közéleti és gazdasági szereplőkkel találkozzék, kezet fogjon és tárgyaljon, akiknek korrupciós ügyek, ne adj isten – ha közvetve – de vér tapad a nevéhez. Már csak azért is, mert a nagyhatalmak, bizonyos üzleti körök vezetői között igencsak kevés lehet az olyan, akinek nem kellett meghoznia a Tízparancsolatba ütköző döntéseket, eltussolni morálisan vállalhatatlan eseteket. Zugló polgármestereként már szerezett tapasztalatot a lelkiismeretét is próbára tevő helyzetekről, de mintha mára elfeledkezett volna róluk.

A múlt héten még csak a kerékpár, a tömegközlekedés, a hivatali sofőr által vezetett gépkocsi felváltva történő használata miatt kényszerült mosolygós magyarázatra a főpolgármester, illetve szóvivője. (Mert akkor hogy is van ez a gyerekes ígéret a biciklihasználattal?) De lesz ez még keményebb is, lesz még igazi tétje a tevékenységének. Úgyhogy jobb lenne mielőbb kilépni a város hercege szerepkörből! Már csak azért is, mert azt egyszer már eljátszotta valaki...

Ami pedig a zászlót illeti, ideje lenne abbahagyni az ezekkel való üzengetést! Talán nem gondolt még bele Karácsony úr, de Budapestnek vannak török adózó polgárai, meg élnek itt kurd származásúak is. Nem kellene beszállnia a városházának a köztük zajló vitákba! Ráadásul ilyen alapon ott lenghetne a tibetiek, a katalánok, az ujgurok, a ruszinok, meg még ki tudja, hány elnyomott kisebbség jelképe. Kérem, vegye komolyan a szlogent, ami a Facebook-oldalának nyitóképén olvasható: »Budapest mindenkié!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jeti
2019. november 13. 15:49
Vannak akiket a tények nem érdekelnek, csak mondják a saját elképzelésüket.
catalina9
2019. november 13. 13:12
Karácsonyi ének... Ha én libsi volnék, nemcsak egyszer nyalnék, Minden évben négyszer, a pofádba hazudnék, Nyalnék a zöldeknek, nyalnék a Sorosnak, A melegszerelemnek, a gender vírusának. Ha én határ volnék, mindig nyitva állnék, Akárhonnan jönne, bárkit beengednék, Nem kérdezném tőle, hát téged ki üldöz, Biztos lennék benne, hogy Soros György küldött Ha én zászló lennék, szivárványszín lennék Nem lennék nemzeti, csak vörös, zöld, vagy kék Színváltós lennék, hogy Soros kívánja Ki is tűzném rögvest a városház falára....
János bácsi
2019. november 13. 12:17
Pár hét alatt nem nőnek a fák az égig . Ennyit már tudhatna egy felnőtt ember.
2785
2019. november 13. 10:41
Ne kérjünk túl sokat Karácsonytól, ismerjük kapacitását ami ugyan csak véges!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik