56, 89, 06, 19

2019. október 23. 12:39

Gréczy Zsolt
Hírklikk
Gyurcsány Ferenc ma is Nagy Imre szobránál beszél, hű maradt az őszödi beszédhez, annak valódi tartalmához.

„És most itt vagyunk 2019. október 23-án. Nagy Imre szobrát Orbán elszállíttatta. Az 56-os öröklángot a Kossuth térről elszállíttatta. A mártír miniszterelnökről egy szó sem esik a fideszes megemlékezésekben. A pesti srác szobrától ma egy Corvin közi parancsnok rokona taszítja ki a Jobbikot, amely részt vett 2006 gyalázatában, és minap egy jobbikos képviselő, az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám ismerte el, hogy a Gyurcsány-kormány idején jobb volt a demokrácia állapota, mint most, Orbán idején. Változnak az idők.

56 hősei közül ma már kevesen élnek. Apámat is eltemettem tizenegy éve. Mégis. Hiába minden machináció, az 56-os Intézet Orbán általi megszüntetése, 89 kisajátítva megtagadása, a köztársaság eltörlése. Nagy Imre meg sem karcolható, és 89 is csoda volt.

A magát utcai harcosnak nevező Orbán ma már zárt térben beszél, utcai tömegek nem tartanak vele. Az egykor Orbán oldalán gyújtogató Jobbik Orbán ellen indult az önkormányzati választáson. Gyurcsány Ferenc ma is Nagy Imre szobránál beszél, hű maradt az őszödi beszédhez, annak valódi tartalmához. A beszédhez, amely új pártja, a Demokratikus Koalíció egyik krédója lett. És az eltiportnak hitt Gyurcsány pártja, minden választáson erősödve, ma a második legnagyobb erő Magyarországon.

Drága fiaim, ez volna hát a tanulság. A történelem országútján nagy a forgalom. Sokan jönnek szembe, nagy a lökdösődés. Hinni kell magatokban, abban, hogy a tisztesség, a becsület mellett kitartani mégis csak megéri. Mert a végén úgy is nekünk lesz igazunk. Minden nappal ehhez jutunk közelebb.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hitvány Féreg ma is Nagy Imre szobránál beszél, hű maradt az őszödi beszédhez, annak valódi tartalmához.

"Gyurcsány Ferenc ma is Nagy Imre szobránál beszél, hű maradt az őszödi beszédhez,"

Ahhoz a részéhez: "hazudtunk reggel, éjjel, meg este", "trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni".

"hű maradt az őszödi beszédhez"

Lásd még: ŐSZINTE IGAZSÁGBESZÉD.

(Aztán még ezek háborogtak hétfőn a parlamentben, amikor OV a válaszában idézett néhány passzust Fletótól...)

Lásd még: MONDD, IMRE: TE MIT TENNÉL?

Ha már öszödi beszéd nagyszerűsége!

Milyen az erkölcse, morálja az olyan személynek, aki lekurvázza azt az országot amelynek a vezetője?

"egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban"

Még kell emlékeznünk minden évben 2006. október 23-a áldozatairól. A szándék polgárháború kirobbantása volt az akkori rezsim részéről.

Közben Kunhalmi és az MSZP megint hozta magát:

"Mind a 10 érdeklődőnek név szerint bemutatkozott Kunhalmi Ágnes Nagy Imre szobránál.

Kunhalmi: - Kunhalmi Ágnes vagyok

Idős hölgy: Tudom

- válaszolta és kezet ráztak.

A bemutatkozás után az MSZP választmányi elnöke szinte azonnal október 13-a vívmányait értékelte. A forradalomról csak annyit mondott el, hogy annak valódi vezetői Nagy Imre és társai voltak, és elfogadhatatlan a Fidesz újabb kísérlete a 20. századi történelem átírására, kisajátítására.

1956 visszahozta az embereket a politikába, ahogy október 13-a is, amikor az emberek felléptek az önkényuralmi rendszerrel szemben. Ezzel sikerült megakadályozni, hogy Orbán rendszere nyílt diktatúrává váljon, de a veszély nem hárult el

- mondta Kunhalmi, aki szerint 1956 üzenete is az, hogy a demokráciáért, a sajtószabadságért újra és újra meg kell küzdeni. Szerinte október 13-a megmutatta az új, negyedik köztársaság megalakításának útját. A Fidesz minden erkölcsi alapját elvesztette az új köztársaság létrehozására, mondta Kunhalmi felolvasva a rövid szöveget, és ezzel a megemlékezés véget is ért az MSZP részéről.

●●●

Kunhalmi Ágnes esete október 13-ával...

Fegyenc hű a hazugságaihoz, tegnap és ma is. És: kutyából nem lesz szalonna.

Amennyiben 89-90-ben lett volna valódi rendszerváltás, akkor ezeket a gyökértelen komcsi leszármazottakat ma nem kellene látnunk, olvasnunk.

Sokan mesélnek ma 56-ról a gyermekeiknek, unokáiknak, így mi is. Az 56-os forradalomban a magyar nép kelt fel egy külföldről a nép nyakába ültetett nemzetidegen politikai elit ellen. Azok ellen, akik számára a haza, a nemzet semmit sem jelentett, akik akkor Moszkva érdekeit szolgálták ki hűségesen, a nemzet rovására.

Most ugyanez a helyzet, a régi gyökértelen bolsevikok, liberálisok leszármazottai másznak elő a pöcegödörből, de hogyan? Hát mint szellemi, családi elődeik, külföldi támogatással. Csak most nem Moszkva, hanem Brüsszel, a nemzetközi nagytőke támogatásával.

S ezek az idegenek készülnek kormányra kerülni 22-ben, de akkor újból forradalommal kell őket véglegesen eltakarítani. Ez lesz a jövő magyar fiataljainak a küldetése. Már ma el kell kezdeni erre felkészülni. Ha a Fidesz erre képtelen, akkor más polgári erőt kell megszervezni. Ezt várják el az 56-os hősök. Akiket ne vegyen a szájára egy mocskos gyurcsány...s társai sem.

Ez mekkora barom.

Egyetértünk.
Félő, hogy a terv feléledt.......

Szerintem is. Az ellenzék minden pártja agresszív beszédet mondott a mai ünnepen. Igaz, hogy mindenhol szinte csak újságírók voltak a hatalmas "tömeg".

Nem vették észre, hogy ezt a sült galambot csak a mai kormány tömi a szájukba. A ballib meg elenné előlük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés