Nem lesz vámellenőrzés az ír határon

2019. október 2. 13:35
Bejelentette a brit kormányfő azt, amit már régóta sejtettek.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint London olyan kompromisszumos megoldást javasol az EU-nak, amelynek alapján a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után nem lesz vámellenőrzés Írország és Észak-Írország határán, „sem annak közelében”.

Johnson, aki a kormányzó Konzervatív Párt Manchesterben tartott éves kongresszusának szerdai zárónapján szólalt fel, kijelentette: észszerű és építő jellegű javaslatról van szó. Ennek egyetlen alternatívája a megállapodás nélküli Brexit, de Nagy-Britannia nem erre törekszik – mondta. A brit kormányfő közölte, hogy a javaslat mindkét fél részről kompromisszumokat igényel.

Elmondta: a tervezet olyan megoldást tartalmaz, amelynek alapján a Brexit után is érvényben maradnak a jelenlegi szabályozási rendszerek az ír szigeten a mezőgazdasági termelők és egyéb üzleti vállalkozások számára. Johnson ennek részleteit nem fedte fel. Kijelentette ugyanakkor: „semmilyen körülmények között” nem lesz vámellenőrzés a Brexit után sem Észak-Írország és Írország határán, sem a határ közelében.

(MTI)
 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Otthagyják Észak-Írországot az EU-ban?
Ezt úgy nehéz elhinni. Az ottani protestánsoktól elszedik a cigijüket az angol határőrök, amikor Londonba utaznak?

Bizony, ki más akarná elhagyni ezt a tejjel-mézzel folyó liberális-demokrata kánaánt, mint a multimilliárdosok, sőt közülük is a fasiszták elsősorban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés